ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σομαλία: Επίθεση σε ξενοδοχείο με τουλάχιστον 14 νεκρούς (upd)

H επίθεση ξεκίνησε με μία βομβιστική επίθεση και συνεχίστηκε με επίθεση ενόπλων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Όπως μεταδίδει το Associated Press σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επίθεση της εξτρεμιστικής ομάδας al-Shabab σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου.

Περισσότερες πληροφορίες, για νεκρούς, τραυματίες ή για ομηρία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Όπως μεταδίδει το BBC σημειώθηκαν δύο μεγάλες εκρήξεις, με τις αστυνομικές αρχές να δηλώνουν πως πρόκειται για παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα κοντά στο ξενοδοχείο Somali Youth League.

Η συγκεκριμένη επίθεση σημειώνεται μία μόλις ημέρα μετά την επίθεση με όλμους που έλαβε χώρα κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο στο Μογκαντίσου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άνθρωποι.


Κοντά στο ξενοδοχείο στο οποίο έχει σημειωθεί η επίθεση βρίσκεται και ένα δημοφιλές πάρκο το οποίο σύμφωνα με τα διεθνή μέσα έχει επίσης δεχθεί επίθεση.

Εκπρόσωπος της εξτρεμιστικής ομάδας Al-Shabab, τόνισε στο Reuters πως η επίθεση ξεκίνησε με μία βομβιστική επίθεση και συνεχίστηκε με επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο. «Βρισκόμαστε εντός του ξενοδοχείο και η μάχη συνεχίζεται» φέρεται να τόνισε χαρακτηριστικά.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου έχουν χάσει τη ζωή τους 4 στρατιώτες. Η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει ακόμη πάντως επιβεβαιωθεί. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι νεκροί έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τους 14. Οι τοπικές αρχές αναφέρουν πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 5 ισλαμιστές.

Ένοικος του ξενοδοχείου τον οποίο επικαλείται το Associated Press τονίζει πως οι τρομοκράτες δεν μπόρεσαν να μπουν στο ξενοδοχείο καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας τους απώθησαν.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση