ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σταϊνμάγερ: Όχι λύση στο προσφυγικό εις βάρος της Ελλάδας

Η Ελλάδα θα πρέπει να διαχειριστεί τόσο το ζήτημα των προσφύγων με μεταρρυθμίσεις

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η ΕΕ δεν μπορεί να λύνει τα προβλήματά της εις βάρος ενός κράτους-μέλους, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, τονίζοντας την αναγκαιότητα μιας πρόσθετη ευρωπαϊκής βοήθειας στην Ελλάδα για την προσφυγική κρίση.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα πρέπει να εξετάσουμε και το ενδεχόμενο παροχής πρόσθετης οικονομικής βοήθειας και προσωπικού στην Ελλάδα, παράλληλα με το πακέτο το οποίο διαπραγματευόμαστε αυτή τη στιγμή με την Τουρκία όπως λέει ο Στάϊνμάγερ καθώς η Ελλάδα από τη μια ως πύλή εισόδου και η Γερμανία από την άλλη ως χώρα προορισμού σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Την κατάσταση εκμεταλλεύονται οι λαϊκιστές και οι ακροδεξιοί όπως τονίζει ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας και τελικά θίγουν τα θεμέλια της ΕΕ χωρίς να εξυπηρετείται καμία πλευρά.

Επίσης ο Στάϊνμάγερ τονίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διαχειριστεί τόσο το ζήτημα των προσφύγων όσο και την δημοσιονομική κρίση με την υλοποίηση του προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X