ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φιλιππίνες: Μουμιοποιημένο πτώμα βρέθηκε σε ακυβέρνητο σκάφος

Στο εσωτερικό ενός ακυβέρνητου γιοτ βρέθηκε το μουμιοποιημένο σώμα Γερμανού εξερευνητή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο εσωτερικό ενός ακυβέρνητου γιοτ βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες το μουμιοποιημένο σώμα ενός Γερμανού εξερευνητή. Το γιοτ έπλεε στα ανοικτά της ακτής των Φιλιππίνων, ενώ τη μακάβρια ανακάλυψη έκαναν δύο ψαράδες που είχαν ρίξει τα δίχτυά τους στην περιοχή.

Μόλις αντίκρισαν το πτώμα, κάλεσαν αμέσως τις Αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους προχώρησαν σε αναγνώριση του άνδρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Post», πρόκειται για τον 59χρονο Γερμανό εξερευνητή Manfred Fritz Bajorat, ο οποίος αγνοείτο από το 2009.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή Mark Navales, η αιτία θανάτου του άνδρα που βρέθηκε καθισμένος δίπλα από το ασύρματο τηλέφωνο του σκάφους, σαν να είχε σκοπό να καλέσει σε βοήθεια, παραμένει άγνωστη, αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις δολοφονίας.

«Ο θάνατός του αποτελεί μυστήριο» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο Bajorat έμοιαζε απλώς σαν να έχει αποκοιμηθεί. Σύμφωνα με τον εγκληματολόγο Mark Benecke, «ο τρόπος που κάθεται ο άνδρας δείχνει ότι ο θάνατός του ήρθε απρόσμενα, πιθανόν από έμφραγμα».

Σύμφωνα με ιατροδικαστή, ο Γερμανός ναυτικός πέθανε αρκετές μέρες πριν να ανακαλυφθεί το πτώμα του από τους δύο ψαράδες, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες της περιοχής σε συνδυασμό με τον αλμυρό θαλασσινό αέρα συνέβαλαν στη διατήρηση της σορού.

Στο δημοσίευμά της η βρετανική «Daily Mail» αναφέρει ότι ο Bajorat εξερευνούσε εδώ και 20 χρόνια τις θάλασσες του πλανήτη, έχοντας ταξιδέψει σχεδόν σε κάθε γωνιά του. Το 2009 χώρισε με την επί 30 έτη σύζυγό του, η οποία πέθανε την επόμενη χρονιά από καρκίνο. Πιθανότατα ο θάνατός της του κόστισε πολύ και το ίδιο έτος έκοψε κάθε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X