ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κρίσιμες ώρες στο Ντιγιαρμπακιρ

 Κρίσιμες ώρες διανύει η μεγαλύτερη κουρδική επαρχία της Μεσοποταμίας. Χιλιάδες διαδηλωτές, ετοιμάζονται να κατέβουν στους δρόμους και να υψώσουν την φωνή τους κατά τον αυταρχισμό της τουρκικής κυβέρνησης. 

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών, το οποίο εκπροσωπείται με 60 έδρες στην Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, πραγματοποιεί κάλεσμα για μια μεγάλη πορεία-συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ντιγιάρμπακιρ. Στόχος των διαδηλωτών είναι ο τερματισμός των εχθροπραξιών και οι συγκρούσεις στο ιστορικό κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ, στο κέντρο του Σουρ.

Πριν από λίγο, ο συνπρόεδρος του κουρδικού κόμματος, Σελαχαττίν Ντεμίρτας μίλησε για τη νέα κινητοποίηση, η οποία θα λάβει χώρα σε λίγες ώρες. Ο ίδιος δεν έκρυψε τον προβληματισμό απέναντι στην ενδεχόμενη άσκηση βίας από πλευρά της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής. Ωστόσο, το κίνημα του δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αντισταθεί για να γλυτώσουν οι λιγοστές ψυχές, οι οποίες απομένουν εγκλωβισμένες στο Σουρ.

Ο κ. Ντεμίρτας υπενθυμίζει με πικρία ότι πριν από λίγες ημέρες, στο Τζίζρε, εξαιτίας της πολιορκίας και των συγκρούσεων έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 167 ακτιβιστές. Ο ίδιος εκφράζει πικρία για το γεγονός ότι η εγχώρια κοινή γνώμη και φυσικά η Δύση διατήρησε σιωπηλή στάση απέναντι σε αυτή την εξέλιξη.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση