ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

NATO: Η Ρωσία χρησιμοποιεί το προσφυγικό ως όπλο εναντίον της Ευρώπης

Προσπαθούν να μετατρέψουν τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές σε «όπλο»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Βαριές κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας, ότι υποδαυλίζει την προσφυγική κρίση στη Συρία προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει ως «όπλο» εναντίον της Ευρώπης, εξαπέλυσε ο διοικητής των NATOϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη, αμερικανός πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλαβ.

Μιλώντας με ασυνήθιστα σκληρά λόγια ενώπιον επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, ο ανώτατος αξιωματικός της Συμμαχίας στη Γηραιά Ήπειρο τόνισε ότι η Μόσχα και το συριακό καθεστώς προσπαθούν να μετατρέψουν τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές σε «όπλο», σε μία προσπάθεια να καταβληθούν οι ευρωπαϊκές δομές και να «σπάσει η αποφασιστικότητα της Ευρώπης».


Ο κ. Μπρίντλαβ εκτίμησε ότι οι βόμβες που ρίπτονται σε κατοικημένες περιοχές στη Συρία – οι «βόμβες-βαρέλια» που χρησιμοποιεί το καθεστώς Άσαντ και οι «ανακριβείς» βόμβες των Ρώσων – επιλέγονται εσκεμμένα ώστε να τρομοκρατηθεί ο άμαχος πληθυσμός, υποχρεώνοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο για [τα πλήγματα εναντίον αμάχων] παρά μόνο την πρόκληση προσφυγικών μετακινήσεων, οι οποίες στη συνέχεια γίνονται πρόβλημα κάποιοι άλλου», είπε ο κ. Μπρίντλαβ. «Χρησιμοποιώ τον όρο ‘οπλοποίηση της μετανάτευσης’», προσέθεσε.

Η ενίσχυση των προσφυγικών ροών, συνέχισε ο πτέραρχος, συμβάλει στην κρυφή μετακίνηση «εγκληματιών, τρομοκρατών και μαχητών» από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη, όπου οι χώρες της πρώτης γραμμής, όπως η Ελλάδα, αδυνατούν να διαχειριστούν το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα από το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Οι «βολές» Μπρίντλαβ σε μεγάλο βαθμό απηχούν τους φόβους αμερικανών και ευρωπαίων αξιωματούχων ότι το Κρεμλίνο προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την συριακή κρίση – ιδιαίτερα την προσφυγική διάσταση – ως μοχλό άσκησης πίεσης για να βελτιώσει τη θέση του στην Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πεντάγωνο έχει ζητήσει τετραπλασιασμό του προϋπολογισμού για τις αμερικανικές δυνάμεις στην Ανατολική Ευρώπη – όπου βρίσκονται πλέον τα σύνορα του NATO – στα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος 2017.

Ο κ. Μπρίντλαβ βρέθηκε στην Ουάσιγκτον ακριβώς ως μέρος των προσπαθειών να εξασφαλιστεί η στήριξη του Κογκρέσου προς αυτό το σκοπό.


Διαβάστε Επίσης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X