ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σφύζει από υγεία ο Μπαράκ Ομπάμα

O «μεγάλος ασθενής» έχει κόψει το κάπνισμα, αν και μερικές φορές μασάει τσίχλες νικοτίνης

Kathimerini.gr

Μπορεί η ζωή στον Λευκό Οίκο να προκάλεσε την πρόωρη γήρανση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, αλλά αυτό δεν φαίνεται από τις τελευταίες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Ο πρόεδρος Ομπάμα, που είναι σήμερα 54 ετών, εξετάστηκε από τον δόκτορα Ρόνι Τζάκσον, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο «μεγάλος ασθενής» έχει κόψει το κάπνισμα, αν και μερικές φορές μασάει τσίχλες νικοτίνης, καθημερινά λαμβάνει συμπλήρωμα βιταμίνης D και ένα φάρμακο για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

H ετήσια έκθεση για την υγεία του Αμερικανού προέδρου αναφέρει:

Βάρος: 87,5 κιλά. Εχασε 2,5 κιλά από τον Ιούνιο του 2014. Ο Μπαράκ Ομπάμα αθλείται τακτικά, ακόμη και όταν ταξιδεύει.

Καρδιακός ρυθμός: 56 παλμοί ανά λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος παραμένει ήρεμος παρά το χάος στο περιβάλλον.

Πίεση: 110/68. Πολλά πράγματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν υπερτασική κρίση στον πρόεδρο την τελευταία διετία, αλλά η αρτηριακή του πίεση μειώθηκε από το 112/70, που ήταν το 2014.

Χοληστερίνη: 188 ανά dl αίματος. Ο Ομπάμα ακολουθεί τις υγιεινές διατροφικές συμβουλές της συζύγου του, Μισέλ. Τα επίπεδα χοληστερίνης του έπεσαν σημαντικά από το 2014. Ο δρ Τζάκσον αποδίδει τη βελτίωση στην άσκηση αλλά και στην υγιεινή διατροφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση