ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βαρόμετρο για το χρίσμα η Σούπερ Τρίτη για Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον

Η μάχη δίνεται σε πέντε πολιτείες

Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί προετοιμάζονται για τη δεύτερη Σούπερ Τρίτη με εκλογικές αναμετρήσεις σε Φλόριντα, Ιλλινόι, Μιζούρι, Βόρεια Καρολίνα και Οχάιο. Σε παναμερικανικό επίπεδο οι δημοσκοπήσεις δίνουν σαφές προβάδισμα σε Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον.

Αποφασιστική για την κούρσα του χρίσματος στις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται πως είναι η μίνι – Σούπερ Τρίτη. Η μάχη δίνεται σε πέντε πολιτείες, με το Οχάιο, το Ιλλινόις και τη Φλόριντα να ξεχωρίζουν καθώς ο νικητής θα πάρει όλους τους εκλέκτορες που διακυβεύονται.

Συνεχίζοντας τις επεισοδιακές ομιλίες του, ο Ντόναλντ Τραμπ στοχεύει στη νίκη που θα του δώσει ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων. Αφού παρομοίασε τους μετανάστες με φίδια, θυμήθηκε και τον Σαντάμ Χουσεΐν εκθειάζοντας την αποτελεσματικότητά του. Είπε συγκεκριμένα:
Ο Σαντάμ Χουσεΐν δεν ήταν καλός άνθρωπος. Ποιος νοιάζεται; Ένα θα σας πω. Ήταν πολύ καλός στο να σκοτώνει τρομοκράτες. Τώρα το Ιράκ έχει γίνει το Χάρβαρντ των τρομοκρατών.

Αυτή είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για τους Μάρκο Ρούμπιο και Τζον Κέισικ να παραμείνουν στην κούρσα, καθώς ο πρώτος περιμένει τα αποτελέσματα της πολιτείας του, της Φλόριντα, ενώ ο δεύτερος φαίνεται να προηγείται του Τραμπ στο Οχάιο.

Όλες οι ατάκες του Ντόναλντ Τραμπ κατά γνωστών και άγνωστων γυναικών συγκεντρώθηκαν σε ένα βίντεο. Γυναίκες που στήριζαν τον Τζεμπ Μπους, τώρα παίρνουν μέρος σε μια αντι – διαφήμιση για τον Τραμπ και τις προκλητικές δηλώσεις του.

Ο Τραμπ κυριάρχησε και στις ομιλίες των δύο υποψηφίων των Δημοκρατικών, ενόψει της μίνι – Σούπερ Τρίτης. Η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών τόνισε: Ξέρετε, πιστεύω πως τίποτε δεν μπορεί να γίνει αν δεν εργαστούμε μαζί, αν δεν αποφασίσουμε πως θέλουμε να είμαστε ενωμένοι και όχι χωρισμένοι, αν δεν απορρίψουμε αυτό το φανατισμό και τον εκφοβισμό που στοιχειώνει το πολιτικό μας σύστημα.

Ο Μπέρνι Σάντερς, ο έτερος υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών είπε και αυτός: Σε κάθε δημοσκόπηση που έχει γίνει κερδίζουμε τον Τραμπ, με μεγαλύτερη διαφορά απ’ ότι η Χίλαρι Κλίντον. Εάν λοιπόν θέλετε έναν υποψήφιο που θα νικήσει τον Τραμπ, ή κάποιον άλλο Ρεπουμπλικάνο, τον βλέπετε μπροστά σας.

Η Κλίντον στοχεύει σε επικράτηση που θα της δώσει ευρύ προβάδισμα σε εκλέκτορες έναντι του Σάντερς, στο στρατόπεδο του οποίου όμως υπάρχει αισιοδοξία για νίκες σε τρεις από τις πέντε πολιτείες.

 

Πηγή: ΕΡΤ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση