ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανακοινώθηκε η ίδρυση της Ομοσπονδίας Βόρειας Συρίας

Οι Κούρδοι δημιουργούν νέα κρατική δομή στη Συρία

Οι Κούρδοι της Συρίας προχωρούν στη δημιουργία μιας νέας κρατικής δομής στο βόρειο κομμάτι της Συρίας. Τα τρία κουρδικά καντόνια δίνουν το πράσινο φως για τη νέα εξέλιξη όπως μετέδωσε χτες σε δημοσίευμα της «Κ». 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το βόρειο κομμάτι της Συρίας, στο Κομπάνι, οι Κούρδοι και οι πολιτικοί σύμμαχοί τους προχώρησαν στην ανακοίνωση της ίδρυσης της Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας. Στη νέα κρατική δομή, θα συμμετάσχουν τα τρία κουρδικά καντόνια της Συρίας, οι κουρδικές δυνάμεις, οι Χριστιανοί Άραβες, οι Μουσουλμάνοι Άραβες και οι Τουρκομάνοι, οι οποίοι συνεργάζονται με το κουρδικό κίνημα.

Σε λίγο καιρό αναμένεται η ενοποίηση αυτών των καντονιών υπό τη σκέπη της νέας κρατικής δομής. Για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει να απελευθερώσουν το Τζαράμπλους, το οποίο ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος και το Άζεζ, το οποίο υπερασπίζονται ισλαμιστικές δυνάμεις που ελέγχονται και υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Πώς αντιδρά η Δαμασκός;

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντίδραση της Δαμασκού στη νέα εξέλιξη είναι αρνητική. Η κυβέρνηση της Συρίας ανακοινώνει ότι δεν αναγνωρίζει την Ομοσπονδία Βόρειας Συρίας. Επίσης, δηλώνει ότι η νέα κίνηση δεν έχει καμία νομική και συνταγματική βάση.

Τι λένε οι ΗΠΑ;

Όπως η Δαμασκός έτσι και η Ουάσινγκτον δεν αναγνωρίζει τη νέα εξέλιξη. Οι ΗΠΑ αποσαφηνίζουν ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη de facto ανακήρυξη της νέας κρατικής δομής.

Η Τουρκία απειλεί

Η Άγκυρα «χαιρετίζει» με απειλητικό τόνο τη νέα εξέλιξη. Όπως έχει πληροφορήσει τους αναγνώστες της η «Κ», το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει ότι η νέα κίνηση των Κούρδων είναι «απαράδεκτη».

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου έχει τον τρόπο να φέρνει τους κανόνες του παιχνιδιού στα μέτρα του και να εξουδετερώνει (πολιτικά ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ