ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μογκερινί:Δεν μας απασχολεί μόνο το προσφυγικό σε σχέση με την Τουρκία

Υπέδειξε το Κυπριακό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου στη χώρα

ΚΥΠΕ

"Έχουμε σήμερα ακόμη μια συζήτηση σχετικά με τη μετανάστευση, μιλώντας όμως για τη μετανάστευση δεν σημαίνει ότι μιλάμε και εργαζόμαστε μόνο με την Τουρκία" , δήλωσε προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η Φεντερίκα Μογκερίνι, Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για τη εξωτερική πολιτική, κάνοντας επίσης αναφορά στο Κυπριακό.

Η ΕΕ έχει να ασχοληθεί με πολλές άλλες διαδρομές και πολλές άλλες χώρες και "αυτό είναι μέρος της δουλειάς μου με τους Υπουργούς Εξωτερικών , δίδοντας έμφαση σε όλες τις άλλες χώρες προέλευσης και διέλευσης".

"Μόλις χθες ήμασταν εδώ με τον Βασιλιά της Ιορδανίας για να συζητήσουμε την υποστήριξη που δίνουμε στην Ιορδανία και τις άλλες χώρες . Στη συνεργασία μας με την Τουρκία δεν σημαίνει ότι μας απασχολεί μόνο το προσφυγικό", είπε η Φ.Μογκερίνι.

Πρόσθεσε ότι "έχουμε την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία, τα ανθρώπινα δικαιώματα , το κράτος δικαίου, την κατάσταση στη Συρία και το Κυπριακό".

"Έχουμε επίσης το εσωτερικό μέρος που θα πρέπει να επικεντρωθεί στα εξής: την εσωτερική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, την εφαρμογή όλων των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί , αρχής γενομένης από την μετεγκαταστάση και προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στα δικά μας πρότυπα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" , κατέληξε η Υπατη Εκπρόσωπος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση