ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για νέο κτύπημα στην Τουρκία

Νέα προειδοποίηση στους Αμερικανούς πολίτες που διαμένουν στην Τουρκία

Η Ουάσιγκτον προειδοποιεί για νέα, επικείμενα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία. Την ίδια ώρα, η κατάσταση στην νοτιοανατολική Τουρκία εξακολουθεί να επιδεινώνεται. 

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα έστειλε νέα προειδοποίηση στους πολίτες της που διαμένουν στην Τουρκία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το διάστημα 17-21 Μαρτίου που κορυφώνονται οι εορτασμοί του Νεβρόζ σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας.
«Οι εορτασμοί του Νεβρόζ έχουν πολιτική και κοινωνική χροιά και τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει σε αυθόρμητες διαδηλώσεις. Οι διαδηλώσεις και μεγάλα γεγονότα που προορίζονται να είναι ειρηνικά μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε βίαια», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι οι νομαρχίες της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολη και των πόλεων στις οποίες μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ ΡΚΚ και δυνάμεων ασφαλείας απαγόρευσαν τους εορτασμούς του Νεβρόζ ενώ στο Ντιγιάρμπακιρ επιτράπηκαν.
Πριν από λίγο, ο Νομάρχης της Πόλης ανακοίνωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα «απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας» για το Νεβρόζ.

Επιδεινώνεται η κατάσταση στην νοτιοανατολική Τουρκία.


Οι αρχές της Γιουκσέκοβα στο Χακιάρι εξέδωσαν σήμερα ανακοίνωση προς τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη καθώς μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ ΡΚΚ και δυνάμεων ασφαλείας. Θωρακισμένα οχήματα του Δήμου ανακοίνωναν από τα μεγάφωνα ότι όποιος κάτοικος επιθυμεί να εγκαταλείψει τη πόλη να επικοινωνήσει με έναν συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό προκειμένου να τους παρασχεθεί βοήθεια.

Σημειώνεται ότι η περιοχή βρίσκεται σε καθεστώς απαγόρευση κυκλοφορίας.Στο μεταξύ οι δυνάμεις ασφαλείας εντατικοποίησαν τις επιχειρήσεις τους στις γειτονιές Ορμάν, Κίσλα, Κανίχεϋντέρ, Τζούμχουριετ και Γκιουνγκιόρ της Γιουκσέκοφα ενώ προς το τέλος βρίσκονται οι επιχειρήσεις στις γειτονιές Σάβας και Νταμπανογλου στο Σούρ ενώ ήρθη και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X