ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λονδίνο: Σύγκληση της ομάδας Cobra μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Σοκαρισμένος και ανήσυχος από τις ειδήσεις ο Βρετανός πρωθυπουργός

ΠΗΓΗ: skai.gr

Την Επιτροπή Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, γνωστή ως Cobra, συγκαλεί εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στον απόηχο των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter.

Νωρίτερα ο κ. Κάμερον είχε δηλώσει «σοκαρισμένος» και «ανήσυχος» από τις ειδήσεις που φτάνουν από τη βελγική πρωτεύουσα.

Το επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία είναι στην τέταρτη εκ των πέντε βαθμίδων από τον Αύγουστο του 2014, κάτι που σημαίνει ότι μία τρομοκρατική επίθεση θεωρείται «εξαιρετικά πιθανή», αλλά όχι «επικείμενη».

Την Κυριακή, δημοσίευμα των Sunday Times ανέφερε πως η Αστυνομία και οι ειδικές δυνάμεις του στρατού στη Βρετανία έχουν λάβει εντολή να είναι προετοιμασμένες για το σενάριο ακόμα και δέκα ταυτόχρονων επιθέσεων στο Λονδίνο.

Μέσα στον τελευταίο χρόνο έχουν διεξαχθεί δύο μεγάλες αντιτρομοκρατικές ασκήσεις στη χώρα, μία εκ των οποίων περιελάμβανε και το σενάριο επίθεσης με βιολογικά/χημικά όπλα.

Από το 2014 έχουν εξαρθρωθεί επτά σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία, ενώ μέσα στο 2015 πραγματοποιήθηκαν 339 συλλήψεις με βάση κατηγορίες τρομοκρατικών αδικημάτων.

Το Φόρεϊν Όφις καλεί τους Βρετανούς υπηκόους που βρίσκονται στις Βρυξέλλες να αποφεύγουν περιοχές με μεγάλα πλήθη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση