ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:17
 

Στο ίδιο επίπεδο μένει ο συναγερμός ασφαλείας στη Βρετανία

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βρετανίας συλλέγουν ακόμα πληροφορίες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην ίδια βαθμίδα παραμένει ο συναγερμός ασφαλείας στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε μετά από την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης Cobra ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Κάμερον σημείωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βρετανίας συλλέγουν ακόμα πληροφορίες για τα χτυπήματα στη βελγική πρωτεύουσα και αν διαπιστωθεί ότι προκύπτει κάποια άμεση απειλή για τη χώρα, τότε και η Βρετανία θα αυξήσει το επίπεδο του συναγερμού ασφαλείας. Το επίπεδο αυτό αποτιμάται διαρκώς, πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Το επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία είναι στην τέταρτη εκ των πέντε βαθμίδων από τον Αύγουστο του 2014, κάτι που σημαίνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται «εξαιρετικά πιθανή», αλλά όχι «επικείμενη».

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επιβεβαίωσε ότι θα αυξηθεί παρόλα αυτά η αστυνομική παρουσία στις πύλες εισόδου της χώρας και στους σταθμούς τρένων και υπογείου σιδηρόδρομου στο Λονδίνο, κίνηση που αποσκοπεί στο να καθησυχαστεί το βρετανικό κοινό.

Ανέφερε, επίσης, ότι επικοινώνησε με τον Βέλγο ομόλογό του προσφέροντας τη βοήθεια της Βρετανίας και τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να μείνει ενωμένη έναντι των αποτρόπαιων τρομοκρατικών επιθέσεων. «Στρέφονται κατά του τρόπου ζωής μας, μας επιτίθενται για αυτό που είμαστε και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε ποτέ να νικήσουν» δήλωσε από την Ντάουνινγκ Στριτ ο κ. Κάμερον.

Σε ό,τι αφορά στην πληροφορία που ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου περί ενός Βρετανού μεταξύ των τραυματιών, ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι ακόμα νωρίς για τέτοιου είδους ανακοινώσεις.

Απέφυγε εξάλλου να σχολιάσει τη δήλωση του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP που χαρακτήριζε τη ζώνη του Σένγκεν «απειλή για την ασφάλεια» της Ευρώπης. Ο κ. Κάμερον είπε ότι δεν αρμόζουν στις στιγμές τέτοιες τοποθετήσεις, καθώς είναι ημέρα για συμπόνια και συλλυπητήρια.

Νωρίτερα μέσω Twitter ο κ. Κάμερον είχε δηλώσει σοκαρισμένος και ανήσυχος από τις εξελίξεις στη βελγική πρωτεύουσα.

Την Κυριακή δημοσίευμα των Sunday Times ανέφερε πως η αστυνομία και οι ειδικές δυνάμεις του στρατού στη Βρετανία έχουν λάβει εντολή να είναι προετοιμασμένες για το σενάριο ακόμα και δέκα ταυτόχρονων επιθέσεων στο Λονδίνο.

Μέσα στον τελευταίο χρόνο έχουν διεξαχθεί δύο μεγάλες αντιτρομοκρατικές ασκήσεις στη χώρα, μία εκ των οποίων περιλάμβανε και το σενάριο επίθεσης με βιολογικά/χημικά όπλα.

Από το 2014 έχουν εξαρθρωθεί επτά σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία, ενώ μέσα στο 2015 πραγματοποιήθηκαν 339 συλλήψεις με βάση κατηγορίες τρομοκρατικών αδικημάτων.

Το Φόρεϊν Όφις καλεί τους Βρετανούς υπηκόους που βρίσκονται στις Βρυξέλλες να αποφεύγουν πολυσύχναστες περιοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση