ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Μαύρη μέρα» για το Βέλγιο και την Ευρώπη

Πανικός κατά την εκκένωση του αεροδρομίου των Βρυξελλών

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε πένθος έχει βυθίσει το Βέλγιο το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες. Σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού η βελγική πρωτεύουσα, ενώ ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα στα ευρωπαϊκά όργανα.

Το διπλό τρομοκρατικό σημερινό χτύπημα στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών έχει βυθίσει σε πένθος το Βέλγιο με τους νεκρούς να αυξάνονται συνεχώς. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των αστικών συγκοινωνιών των Βρυξελλών, (STIB) από την έκρηξη που έγινε σε βαγόνι του μετρό στη στάση Μάαλμπεκ, δίπλα στο κεντρικό κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπάρχουν 15 νεκροί, 10 σοβαρά και 45 ελαφρά τραυματίες.

Αναφορικά με τη διπλή έκρηξη στο αεροδρόμιο, η εισαγγελία Βρυξελλών κάνει λόγο επισήμως  για 11 νεκρούς, ωστόσο σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ο αριθμός ξεπερνάει τους 20 νεκρούς. Η μία από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο προέρχεται από καμικάζι, ενώ η δεύτερη φαίνεται ότι ήταν βόμβα χωρίς να επιβεβαιώνεται. Το βέβαιο είναι πως ήταν μεγάλης ισχύος, γιατί κατέστρεψε τα αλεξίσφαιρα τζάμια στην αίθουσα που έγινε η έκρηξη.

Πανικός κατά την εκκένωση του αεροδρομίου των Βρυξελλών

Οι Βρυξέλλες και το Βέλγιο έχουν τεθεί σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού από το πρωί, όπου ο δείκτης ανέβηκε στο 4 της κλίμακας εκτάκτου ανάγκης. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι έχουν σταματήσει οι συγκοινωνίες και τα εμπορικά κέντρα παραμένουν κλειστά, ενώ εκκενώνονται και τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Πριν από λίγη ώρα σε διάγγελμά του προς τον λαό ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ μίλησε για «μαύρη μέρα» για τη χώρα του, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και ενωμένοι απέναντι σε αυτή τη δοκιμασία. Μίλησε για πολλούς νεκρούς και τραυματίες, αλλά απέφυγε συγκεκριμένους αριθμούς, περιορίστηκε απλώς στο να ανακοινώσει ότι αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο εσωτερικό και στα σύνορα με μεγαλύτερη παρουσία του στρατού.

Στον ύψιστο βαθμό τα μέτρα ασφαλείας στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

Στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται δίπλα στον σταθμό του μετρό που έγινε η έκρηξη, τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα στον ύψιστο βαθμό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Βέλγο πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, ενώ είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Προέδρους των υπόλοιπων ευρωπαϊκών οργάνων, με τον Γάλλο Πρόεδρο Ολάντ, τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση