ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το δικό της μήνυμα για τις Βρυξέλλες στέλνει η Άγκυρα

Tαυτίζει το Ισλαμικό Κράτος με το κουρδικό κίνημα.

 Η τουρκική κυβέρνηση αντιδρά στα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στην πρωτεύουσα της Ευρώπης και στέλνει το δικό της, ιδιόρρυθμο μήνυμα σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι δυο ισχυροί πολιτικοί άνδρες της Τουρκίας υπενθυμίζουν στην Ευρώπη ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι μια υπόθεση, η οποία αφορά ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Επίσης, η Άγκυρα ταυτίζει το Ισλαμικό Κράτος με το κουρδικό κίνημα. 

Πριν από λίγο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν έδωσε στην δημοσιότητα το δικό του μήνυμα για τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες. Ο Τούρκος Πρόεδρος τονίζει: «Καταδικάζω απερίφραστα τις απάνθρωπες τρομοκρατικές επιθέσεις, που έλαβαν χώρα σήμερα στο αεροδρόμιο Zaventem και στο σταθμό του μετρό Maelbeek των Βρυξελλών. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στους συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φρικτές αυτές επιθέσεις και στο λαό του Βελγίου και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Στην συνέχεια, ο κ. Ερντογάν προσθέτει τα εξής: « Μετά τις επιθέσεις που στοίχησαν τη ζωή δεκάδων ανθρώπων, προσφάτως (την επίθεση) του PKK στην Άγκυρα και ακολούθως της DAES στην Κωνσταντινούπολη, τώρα οι τρομοκράτες στοχοποίησαν τις Βρυξέλλες, καταδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους από την άποψη ότι δεν γνωρίζουν καμία ανθρώπινη και ηθική αξία, ούτε σύνορα και χρησιμοποιούν μικροπρεπείς μεθόδους».

Το μήνυμα του κ. Ερντογάν ολοκληρώνεται με τις εξής επισημάνσεις: «Η Τουρκία αυτές τις δύσκολες ημέρες βρίσκεται στο πλευρό του Βελγίου. Ο λαός μας, που έχει υποστεί μικροπρεπείς επιθέσεις διαφορετικών τρομοκρατικών οργανώσεων, αισθάνεται και συμμερίζεται βαθιά τον πόνο του βέλγικου λαού. Θέλω να επισημάνω ότι ως Τουρκία συνεχίζουμε τον αγώνα μας με την ίδια αποφασιστικότητα χωρίς διακρίσεις εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων και είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε είδους υποστήριξη προς το συμμαχικό Βέλγιο. Οι αποτρόπαιες αυτές επιθέσεις στο Βέλγιο κατέστησαν ξεκάθαρα αντιληπτό ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να συνιστά αγώνα για την ελευθερία και ανέδειξαν την ανάγκη να αγωνισθούμε από κοινού απέναντι σε κάθε είδους τρομοκρατία».

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στο σχετικό μήνυμα του αναφέρει τα εξής: «Καταδικάζω την επίθεση στις Βρυξέλλες η οποία για ακόμα μία φορά κατέδειξε το παγκόσμιο πρόσωπο της τρομοκρατίας. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην κυβέρνηση του Βελγίου και θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη εκ μέρους του λαού μας», δήλωσε στην ΚΟ του κόμματός του. Καλώ την ανθρωπότητα να σταθεί ενωμένη εναντίον της παγκόσμιας τρομοκρατίας και κάθε είδους τρομοκρατία».

Τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες καταδικάζουν και τα υπόλοιπα τουρκικά κόμματα.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση