ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

BBC: Την έκδοση του Αιγύπτιου αεροπειρατή ζητά το Κάιρο

Η πρώτη αντίδραση της κυβερνητικής πλευράς

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Την έκδοση του Αιγύπτιου Seif al-Din Mustafa έχουν ζητήσει οι Αιγυπτιακές αρχές από τις κυπριακές σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Όπως αναφέρουν οι Αιγυπτιακές εισαγγελικές αρχές, το αίτημα προς την Κύπρο αιτιολογείται στη βάση σχετικής διμερούς συνθήκης Αιγύπτου – Κύπρου που υπογράφηκε μεταξύ των δύο πλευρών το 1996.

Επίσημο αίτημα από πλευράς Αιγυπτιακών αρχών δεν υπάρχει. Αν υποβληθεί, ανεξάρτητα από το χρόνο των ερευνών ή όχι, η Δημοκρατία που έχει σύμβαση με την Αίγυπτο θα εξετάσει το θέμα και αναλόγως θα αποφασίσει, σημείωσαν πολιτικές πηγές στην «Κ»., κληθείσες να σχολιάσουν τα ανωτέρω.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντως, αν τεθεί αίτημα προς τις κυπριακές αρχές, τότε θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα, του γεγονότος ότι ισχύει η θανατική ποινή στην Αίγυπτο, μη εξαιρουμένου.

Ενωρίτερα σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διέταξε την προσωποκράτηση του υπόπτου για οκτώ ημέρες για διερεύνηση μιας σειράς κατηγοριών που αφορούν την πειρατεία, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, απαγωγή προσώπων, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης με εκρηκτικές ύλες και αδικήματα του περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X