ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέο ναρκωτικό - φάρμακο προκαλεί συναγερμό στις ΗΠΑ

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από υπερβολική δόση

ΠΗΓΗ: skai.gr

 Η αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) προειδοποίησε για ένα νέο ισχυρό, συνθετικό παυσίπονο, έπειτα από 36 περιπτώσεις ανθρώπων που πήραν υπερβολική δόση με αποτέλεσμα 9 από αυτούς να χάσουν την ζωή τους στην Καλιφόρνια.

Η φαιντανύλη είναι παυσίπονο που θεωρείται 25 έως 50 φορές ισχυρότερο από την ηρωίνη και 50 έως 100 φορές από τη μορφίνη. Συνήθως χρησιμοποιείται για την ανακούφιση έντονων μετεγχειρητικών πόνων ή συνταγογραφείται σε ασθενείς με καρκίνο.

Από την περασμένη εβδομάδα, διευκρινίζει η υπηρεσία, 36 άνθρωποι πήραν υπερβολική δόση και 9 πέθαναν στα περίχωρα του Σακραμέντο, πρωτεύουσας της Πολιτείας της Καλιφόρνιας στην αμερικανική Δύση, μετά τη λήψη αυτού του συνθετικού οπιούχου αναλγητικού.

Οι αρχές πιστεύουν ότι τα χάπια πωλούνται στο δρόμο και μοιάζουν με δισκία υδροκωδόνης, ενός αναλγητικού φαρμάκου που χορηγείται με συνταγή στις ΗΠΑ.

Ανάμεσα στα θύματα, όλα ηλικίας μεταξύ 18 και 59 ετών, ένας 28χρονος πατέρας τριών παιδιών πέθανε στο Σακραμέντο μετά τη λήψη ενός δισκίου που πίστευε ότι είναι ένα άλλο παυσίπονο, το Norco.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι μια παράνομη εκδοχή της φαιντανύλης έχει εξαπλωθεί στην αμερικανική Δύση μέσω των μεξικανικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, αφού εντοπίστηκε πρώτα στις μεσοδυτικές πολιτείες, στο κέντρο των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατήγγειλε τη φοβερή μάστιγα των ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της συνόδου για την υπερβολική συνταγογράφηση οπιοειδών στις αρχές της εβδομάδας, υπενθυμίζοντας ότι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από υπερβολική δόση ναρκωτικών παρά από τροχαία ατυχήματα στις ΗΠΑ.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση