ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεγάλη βομβιστική επίθεση στο Ντιγιαρμπακίρ

Καταστράφηκαν οικίες όπου διαμένουν οικογένειες στρατιωτικών

Μεγάλη βομβιστική επίθεση σημειώθηκε την νύχτα της Δευτέρας στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Αντάρτες ανατίναξαν ένα βυτιοφόρο, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ήταν γεμάτο με πετρέλαιο και εκρηκτικά.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Χάνι, δίπλα σε ένα από τα αρχηγεία της χωροφυλακής. Μαζί με το αρχηγείο, καταστράφηκαν οικίες όπου διαμένουν οικογένειες στρατιωτικών.

Κάποια μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για 30 τραυματίες. Κάποια άλλα μέσα μετέδωσαν την πληροφορία ότι υπήρχαν 50 τραυματίες, με την κατάσταση κάποιων τραυματιών να είναι σοβαρή. Από την άλλη, μέχρι τις 02.00, τα μεγάλα τουρκικά δίκτυα επέλεξαν να μεταδώσουν την είδηση του θανάτου ενός στρατιώτη.

Οι πηγές στη «Κ» αναφέρουν ότι εκτός από το στρατηγείο της χωροφυλακής έχουν καταστραφεί κτίρια. Κάτω από συντρίμμια έχουν εγκλωβιστεί φαντάροι και πολίτες. Τα ασθενοφόρα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε ότι αφορά την πρόσβαση στο σημείο της έκρηξης, καθώς αμέσως μετά την έκρηξη, ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα στους στρατιώτες και στους αντάρτες. Ο τουρκικός στρατός έστειλε στην περιοχή ελικόπτερα για την περισυλλογή των τραυματιών.

Συμβολική η επίθεση

Η επίθεση ήρθε την στιγμή που ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου απευθυνόταν από τις οθόνες της τουρκικής τηλεόρασης στον τουρκικό λαό. Ο ίδιος συνομιλούσε με την νεολαία στα πλαίσια μιας ζωντανής εκπομπής. Στην Άγκυρα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν ήταν απασχολημένος με την επίσκεψη του Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και των αρχηγών μουσουλμανικών χωρών.

Το κουρδικό κίνημα είχε προειδοποιήσει για την επικείμενη εντατικοποίηση των επιθέσεων του κατά του τουρκικού κράτους.

Οργή στην τουρκική κοινωνία

Η νέα εξέλιξη έρχεται να δώσει διαστάσεις στον κοινωνικό αναβρασμό που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία. Για μια ακόμη φορά, λίγο μετά την μεγάλη επίθεση, η τουρκική κυβέρνηση επέλεξε να περιορίσει την ροή πληροφόρησης προς τα μέσα ενημέρωσης και την τουρκική κοινωνία. Επίσης, περιόρισε τις τηλεπικοινωνίες στο Ντιγιάρμπακιρ.

Παρά τις κινήσεις της τουρκικής κυβέρνησης, οργισμένοι Τούρκοι πολίτες εξέφρασαν την απόγνωση τους στο διαδίκτυο. Μια μερίδα της τουρκικής κοινωνίας ασκεί κριτική στην τουρκική κυβέρνηση εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας της στο πεδίο του Κουρδικού Κινήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X