ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τραμπ και Χίλαρι κυρίαρχοι στη Νέα Υόρκη

Πλησίασαν ακόμα περισσότερα τον αριθμό των εκλεκτόρων που χρειάζονται για το χρίσμα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μεγάλες νίκες στους προκριματικούς της Νέας Υόρκης για Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον, που πλησίασαν ακόμα περισσότερα τον αριθμό των εκλεκτόρων που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν το χρίσμα Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών.

Ο μεγιστάνας, γεννημένος στο Kουίνς της Νέας Υόρκης, σάρωσε σε κάθε δημογραφική ομάδα της πολιτείας του «μεγάλου μήλου» με αποτέλεσμα το Associated Press να τον ανακηρύξει νικητή της βραδιάς λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο των καλπών.

Τα exit poll δείχνουν πως ο Τραμπ θα συγκεντρώσει περίπου το 60% των ψήφων έναντι 25% του Κέισικ και 14,9% του Κρουζ, εξασφαλίζοντας έτσι τους 95 εκλέκτορες της Νέας Υόρκης.

Η πρώην γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τον γεννημένο στο Μπρούκλιν γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς, αφού τα exit poll της έδιναν το 58% των ψήφων έναντι 42%.

Ο Τραμπ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα είναι αυτός που θα φτάσει πρώτος στους 1237 συνέδρους που απαιτούνται στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα για να κερδίσει την υποψηφιότητα για το χρίσμα. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οδηγεί την κούρσα έχοντας εκλέξει 756 συνέδρους, έναντι 559 του Τεντ Κρουζ και 144 του Τζον Κέισικ.

Από την πλευρά των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον έχει κερδίσει 1862 συνέδρους και ο Μπέρνι Σάντερς 1161, ενώ η ηγεσία του κόμματος θα πάει σε αυτόν που θα συγκεντρώσει 2383.

Η ψηφοφορία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, πάντως, ανέδειξε αρκετά προβλήματα στη διαδικασία. Μεταξύ άλλων, τα ονόματα περισσότερων από 125.000 ατόμων εξαφανίστηκαν από τους εκλογικούς καταλόγους, όπου οι εγγεγραμμένοι αγγίζουν περίπου τα 4 εκατομμύρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X