ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έφεση εναντίον της δικαίωσης του Μπρέιβικ ασκεί η Νορβηγία

Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στις 20 Απριλίου δικαστήριο του Όσλο έκρινε ότι οι συνθήκες κράτησης του μακελάρη παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματά του, καθώς δεν του επιτρέπουν επαφή με τον έξω κόσμο.

Έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωσε τα παράπονα του μακελάρη Άντερς Μπρέιβικ για τις συνθήκες φυλάκισής του ασκεί η Νορβηγία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας.

Την προηγούμενη εβδομάδα δικαστήριο του Όσλο έκρινε ότι οι συνθήκες κράτησης του Μπρέιβικ παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματά του, καθώς δεν του επιτρέπουν επαφή με τον έξω κόσμο.

Ο μακελάρης βρίσκεται σε αυστηρότατη απομόνωση στη φυλακή του Σκίεν, και μολονότι διαμένει σε ευρύχωρο κελί-διαμέρισμα, με τηλεόραση και υπολογιστή – χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο – δεν του επιτρέπεται επαφή με άλλο άνθρωπο πέραν των φρουρών του.

Ο Μπρέιβικ εκτίει 21 χρόνια κάθειρξης για τις δολοφονίες 77 ανθρώπων σε επιθέσεις στο Όσλο και το νησί Ουτόια το 2011. Επιδίωξή του ήταν να εμποδίσει την άνοδο του μαρξισμού και της πολυπολιτισμικότητας στην Ευρώπη και για αυτό το λόγο στοχοθέτησε κυβερνητικά κτήρια και την κατασκήνωση της νεολαίας του τότε κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.

Η κάθειρξη 21 ετών είναι η μεγαλύτερη δυνατή στη Νορβηγία. Η ποινή αναμένεται να επεκταθεί πριν λήξει, κι έτσι ο Μπρέιβικ θα παραμείνει για το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση