ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιούνκερ: Σε σημείο καμπής το μεταναστευτικό λόγω συμφώνίας με Τουρκία

Κριτική εξέφρασε για την απόφαση να κατασκευαστεί φράχτης στα σύνορα της Ελλάδας

ΚΥΠΕ

Σε «σημείο καμπής» θεωρεί ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ ότι βρίσκεται η μεταναστευτική κρίση, λόγω της συμφωνίας με την Τουρκία για ανάσχεση νέων αφίξεων, η οποία όπως λέει, δείχνει τις πρώτες επιτυχίες.

Σε δηλώσεις του, που δημοσιεύονται σήμερα, Σάββατο, ο κ. Γιούνκερ είπε στον γερμανικό δημοσιογραφικό οργανισμό Funke Media Group ότι η συμφωνία που τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο μήνα, επιτρέπει ήδη στην Ευρώπη να διαχειριστεί καλύτερα τις μεταναστευτικές ροές μεταναστών.

«Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής» είπε, προσθέτοντας ότι «η συμφωνία με την Τουρκία έχει αποτέλεσμα και ο αριθμός των μεταναστών μειώνεται σημαντικά».

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται να επέλθει σημαντική πτώση στις αφίξεις πριν ειπωθεί το «όλα είναι εντάξει», όμως πρόσθεσε ότι η συμφωνία έδωσε στα 28 κράτη μέλη περιθώρια ελιγμών για τη δημιουργία ενός δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος ασύλου μεσοπρόθεσμα.

Κριτική εξέφρασε για την απόφαση να κατασκευαστεί φράχτης στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, λέγοντας ότι δεν συμμερίζεται ότι η πρακτική αυτή μπορεί να συμβάλει μακροπρόθεσμα στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X