ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Για πιθανές επιθέσεις τζιχαντιστών στο Euro 2016 προειδοποιεί η BKA

Παρατείνει την περίοδο έκτακτης ανάγκης στην χώρα η γαλλική Βουλή.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Για πιθανές επιθέσεις τζιχαντιστών κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Γαλλία, προειδοποιεί με έκθεσή της η Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία της Γερμανίας (BKA), σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild. Την ίδια ώρα, στην Γαλλία η Βουλή ενέκρινε την παράταση των έκτακτων μέτρων ασφαλείας έως το τέλος του πρωταθλήματος και του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας.

Όπως σημειώνει η BKA, σε κίνδυνο βρίσκονται ακόμη και οι αποστολές μεμονωμένων εθνικών ομάδών. «Μια επιτυχής επίθεση μαρτύρων εναντίον των εθνικών ομάδων θα είχε ιδιαίτερη συμβολική σημασία», υπογραμμίζεται στην σχετική έκθεση. «Η Γαλλία εξακολουθεί να αποτελεί στόχο των εξτρεμιστών, λόγω της στρατιωτικής συμμετοχής της στις επιχειρήσεις στο Ιράκ, το Μάλι και την Συρία, αλλά και εξαιτίας του αποικιοκρατικού της παρελθόντος».

Παράταση των έκτακτων μέτρων ασφαλείας

Εν τω μεταξύ, η γαλλική βουλή παρέτεινε, σήμερα, την περίοδο κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην χώρα έως και το τέλος του Ιουλίου. Με αυτό τον τρόπο τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας θα καλύψουν τόσο το Euro 2016 όσο και τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας.

Είναι η τρίτη φορά που παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα μετά τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά του Παρισιού, στις 13 Νοεμβρίου του 2015, που κόστισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους και τραυμάτισαν πάνω από 350.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση