ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πάνω από 70 νεκροί από κατολισθήσεις και πλημμύρες στη Σρι Λάνκα

Πάνω από 100 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε τουλάχιστον 73 νεκρούς ανέρχεται ο τραγικός μέχρι τώρα απολογισμός από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που έπλήξαν στις αρχές της εβδομάδας στη Σρι Λάνκα, κι ενώ οι Αρχές αναζητούν ακόμα περισσότερους από 100 αγνοούμενους.

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν υποχρεώσει περισσότερους από 240.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ προάστια της πρωτεύουσας Κολόμπο παραμένουν πλημμυρισμένα.

Οι κατολισθήσεις και οι μετακινήσεις λάσπης σημειώθηκαν στην κεντρική περιοχή Κεγκλάλε, όπου τρία χωριά πρακτικά θάφτηκην κάτω από το έδαφος.

Ο στρατός και τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εντοπίσουν επιζώντες, ωστόσο, πέντε μέρες μετά την καταστροφή, οι ελπίδες ότι θα βρεθούν ζωντανοί είναι πλέον ελάχιστες.

Μετά από έκκληση για βοήθεια από τον υπουργό Εξωτερικών της Σρι Λάνκα, η Ιαπωνία και η Ινδία έχουν στείλει φάρμακα, αντίσκηνα, ηλεκτρογεννήτριες και φίλτρα καθαρισμού νερού.

Πέρα από την τραγωδία, οι Αρχές ανησυχούν ότι ο μαζικός εκτοπισμός και οι πλημμύρες μπορεί να προκαλέσουν κατά τόπους επιδημίες.


Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση