ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε ένα μήνα αναμένεται η πρώτη έκθεση για τη συντριβή της EgyptAir

Θα δημοσιευτεί η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το αεροσκάφος της EgyptAir, συνετρίβη τα ξημερώματα της Πέμπτης με 66 επιβαίνοντες.

Όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στην έρευνα πάντως έχουν τονίσει ότι το «κλειδί» ώστε να καταλάβουμε τι συνέβη είναι να εντοπιστούν τα δύο μαύρα κουτιά, τα οποία αναζητούνται στα νερά της Μεσογείου. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Στην έρευνα θα συνυπολογιστούν και τα μηνύματα που έστειλε το αυτόματο σύστημα ελέγχου του μοιραίου Airbus, λίγη ώρα πριν χαθεί το στίγμα από τα ραντάρ.

Οι συναγερμοί, που καταγράφηκαν μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, καταδεικνύουν ότι είχε εντοπιστεί καπνός σε δύο σημεία του αεροπλάνου. Παράλληλα, καταγράφηκε κάποιο πρόβλημα με τους αισθητήρες παραθύρων – ενδεχομένως λόγω απότομης αύξησης της θερμοκρασίας.

Τέτοιου είδους συναγερμοί συνήθως υποδηλώνουν την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Μυστήριο τα αίτια

Η καταστροφή του αεροσκάφους σε διάστημα μόλις λίγων λεπτών σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Παρά ταύτα, μόνο το γεγονός ότι το αεροσκάφος κατέγραψε σειρά συναγερμών υποδεικνύει ότι δεν υπήρξε ένα απόλυτα καταστροφικό γεγονός, όπως μία βόμβα, που θα είχε διαλύσει σχεδόν αμέσως το σκάφος.

Παρά τα νέα στοιχεία όμως, που επιβεβαιώθηκαν από τη γαλλική υπηρεσία ερευνών, τόσο η γαλλική όσο και η αιγυπτιακή πλευρά επισημαίνουν πως είναι πολύ νωρίς ώστε να γίνει κάποια εκτίμηση για τα αίτια της τραγωδίας.

Καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τυχόν επίθεση.

Το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, όπου απεικονίζονται κομμάτια υφάσματος, λαμαρίνες, ένα σωσίβιο, κομμάτια από κάθισμα και ο υπνόσακος ενός μωρού.

Σε ένα από τα συντρίμμια διακρίνεται και το λογότυπο του αιγυπτιακού αερομεταφορέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση