ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:16
 

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα υποχωρήσει λόγω των απεργιών

Ο Υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, επέμεινε στην κυβερνητική στάση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, είναι αποφασισμένος να μην προσθέσει το όνομά του στη μακρά λίστα των πολιτικών που υποχώρησαν απέναντι στους διαδηλωτές, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Journal Du Dimanche (JDD).

Το συνδικάτο CGT έχει διοργανώσει διαδηλώσεις, απεργίες στους σιδηρόδρομους, και αποκλεισμούς διυλιστηρίων, ώστε να πιέσει την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της, που θα καταστήσουν πιο εύκολο για τις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν και να απολύουν εργαζομένους. "Αν ενδίδαμε επειδή μας απασχολούσε επίμονα η σύντομη περίοδος μέχρι το 2017 (οπότε θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές), θα χάναμε τα πάντα", δήλωσε ο Βαλς στη γαλλική εφημερίδα.

Στα μέσα της δεκαετίας του `90, ο Πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ είχε προκαλέσει τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των προηγούμενων δεκαετιών, επειδή δεν υποχωρούσε σε ένα σχέδιο συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, ωστόσο στο τέλος υποχώρησε έπειτα από εβδομάδες απεργιών και διαδηλώσεων. Η Κυβέρνηση πιέζεται να εξεύρει λύση στην τελευταία αντιπαράθεση πριν τις 10 Ιουνίου, οπότε ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Euro 2016), στη Γαλλία.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, επέμεινε στην κυβερνητική στάση. "Πρώτα και πάνω απ`όλα πρέπει να είμαστε σταθεροί", είπε ο Σαπέν σε συνέντευξή του στο Ρόιτερς, και σε τρεις ευρωπαϊκές εφημερίδες. "Αν κάνουμε κάτι άλλο θα ήταν λάθος ως προς τα (υπόλοιπα) συνδικάτα, τα περισσότερα από τα οποία υποστηρίζουν το κείμενο", επεσήμανε.

Το πιο μετριοπαθές συνδικάτο CFDT υποστηρίζει την προτεινόμενη μεταρρύθμιση που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να απολύουν προσωπικό πιο εύκολα σε δύσκολους καιρούς, αλλά δίνει επίσης μεγαλύτερη εξουσία στα συνδικάτα να διαπραγματευθούν επιχειρησιακές συμβάσεις αντί εθνικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Ο Σαπέν είπε ότι συμφωνεί με τη σκληρή στάση που τηρεί ο Βαλς, και είπε πως παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο LCP, την περασμένη εβδομάδα, όταν είπε ότι θα μπορούσε να αποσυρθεί το τμήμα εκείνο του νομοσχεδίου που δίνει την επιλογή στις επιχειρήσεις να μην τηρούν τις εθνικές υποχρεώσεις τους όσον αφορά την προστασία της εργασίας, αν υιοθετήσουν επιχειρησιακές συμβάσεις για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, με τη συγκατάθεση της πλειονότητας των υπαλλήλων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X