ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σομαλία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο

Την ευθύνη ανέλαβε η σομαλική ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ

Kathimerini.gr

Ενας βομβιστής-καμικάζι έριξε σήμερα το όχημα του, παγιδευμένο με εκρηκτικά, στην είσοδο ενός ξενοδοχείου στο κέντρο της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, ενώ την επίθεση ακολούθησαν πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δέκα νεκρούς, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ, που θεωρείται προσκείμενη στην αλ Κάιντα, ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση στο ξενοδοχείο Ambassador, που επιλέγεται συχνά ως σημείο συνάντησης από βουλευτές, ενώ ένας αστυνομικός δήλωσε πως κάποιοι μαχητές ενδεχομένως να εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο κτίριο.

Ο συνταγματάρχης Αλί Μοχάμεντ, αστυνομικός της πρωτεύουσας, ανέφερε πως το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στο δρόμο Μάκα αλ Μουκαράμ – κεντρική οδός στην καρδιά της πρωτεύουσας με ξενοδοχεία, εστιατόρια και τράπεζες– επλήγη από βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο.

"Πιστεύουμε ότι κάποιοι μαχητές βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι. Έως τώρα έχουμε επιβεβαιώσει τρεις νεκρούς και μια δωδεκάδα άλλους τραυματίες", δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο αστυνομικός Ιμπραχίμ Χασάν.

Αργότερα η αστυνομία ανέφερε πως δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση, ενώ ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σε άλλες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη χώρα, οι δυνάμεις ασφαλείας της Σομαλίας σκότωσαν 17 μαχητές της αλ Σεμπάμπ, ανάμεσα τους και τον επικεφαλής της μονάδας πληροφοριών της οργάνωσης και έναν άνδρα που φέρεται ως ο εγκέφαλος της επίθεσης και της σφαγής στο πανεπιστήμιο Γκαρίσα το 2015, όταν έχασαν τη ζωή τους 148 άνθρωποι, ανάμεσά τους 142 φοιτητές.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X