ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουρκία: Ο Ντεμίρτας κάνει λόγο για γενοκτονία των κούρδων

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα Κούρδων και δυνάμεων ασφαλείας στα ανατολικά

Τα δεινά που βίωσαν οι Αρμένιοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είναι παρόμοια με αυτά που βιώνουν σήμερα οι Κούρδοι της Τουρκίας αναφέρει ο ηγέτης του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Τουρκίας.

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, Σελαχαττίν Ντεμίρτας χαιρετίζει την απόφαση του Βερολίνο για την αναγνώριση της Αρμένικης Γενοκτονίας. Ο ίδιος κάνει λόγο για μια «αργοπορημένη» πρωτοβουλία και τονίζει ότι η Γερμανία ανέμενε 100 ολόκληρα χρόνια για να λάβει μια τέτοιου είδους απόφαση.

Στην συνέχεια της τοποθέτησης του, ο κ. Ντεμίρτας συσχετίζει τις τελευταίες εξελίξεις στον άξονα Βερολίνου-Άγκυρας με τα όσα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στις κουρδικές επαρχίες της χώρας του. Ο κ. Ντεμίρτας θέτει το ερώτημα αν η «Γερμανία θα αναμένει άλλα 100 χρόνια για να αναγνωρίσει τα δεινά που αντιμετωπίζουν αυτή την φορά οι Κούρδοι της Ανατολίας;». Ο κ. Ντεμίρτας συσχετίζει τα δεινά των Κούρδων με το φαινόμενο της γενοκτονίας και ζητά από την διεθνή κοινότητα να λάβει πρωτοβουλίες για να περιορίσει την επιθετικότητα του τουρκικού κράτους.

Η τοποθέτηση του έρχεται την στιγμή που το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας απορρίπτει το αίτημα των βουλευτών της αντιπολίτευσης για την ακύρωση της πρόσφατης απόφασης του κοινοβουλίου που ανοίγει τον δρόμο για την άρση της ασυλίας των βουλευτών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στο ανατολικό κομμάτι της χώρας. Πριν από λίγες ώρες, όχημα των δυνάμεων της ασφαλείας δέχθηκε επίθεση με βομβιστικό μηχανισμό από τους Κούρδους αντάρτες, στα περίχωρα του Ντιγιάρμπακιρ. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 6 τραυματίες. Στο υπόλοιπο κομμάτι της νοτιοανατολικής Τουρκίας συνεχίζονται οι συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας με το κουρδικό κίνημα.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X