ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γαλλία: 2.000 μετανάστες μεταφέρονται σε κέντρα φιλοξενίας στο Παρίσι

H εκκένωση είναι η 23η επιχείρηση του είδους στο Παρίσι από τον Ιούνιο του 2015

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχεδόν 2.000 μετανάστες, πολλοί από τους οποίους ζούσαν επί εβδομάδες μέσα σε σκηνές, απομακρύνθηκαν σήμερα το πρωί από καταυλισμό στο βόρειο Παρίσι, όπου η μεταναστευτική πίεση συνεχίζει να είναι μεγάλη πρόκληση για τις Αρχές.

Νωρίς το πρωί, οι πρώτοι μετανάστες άρχισαν να ανεβαίνουν στα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν σε περίπου 60 κέντρα φιλοξενίας, κυρίως γυμναστήρια, στην περιφέρεια του Παρισιού.

Η μαζική συρροή μεταναστών ωστόσο, οι οποίοι από φόβο μήπως δεν ανεβούν στα λεωφορεία είχαν συγκεντρωθεί ασφυκτικά στο σημείο αναχώρησης των λεωφορείων και συγκρατούνταν από αστυνομικούς, δυσχέρανε την επιχείρηση.

Σύμφωνα με καταμέτρηση που έγινε χθες, περίπου 1.300 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί Αφγανοί, Σουδανοί και Ερυθραίοι, ζούσαν στον καταυλισμό που βρίσκεται στο βόρειο Παρίσι.

Ωστόσο, σύμφωνα με έναν τελευταίο έλεγχο σήμερα το πρωί, υπήρχαν «περίπου 2.000 άνθρωποι», στο σημείο αυτό τη στιγμή της εκκένωσης, ανακοίνωσε η δήμαρχος Αν Ινταλγκό σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ελήφθησαν πολλά μέτρα καθώς «ήταν γνωστό ότι θα γινόταν επιχείρηση εκκένωσης και επανεγκατάστασης», σύμφωνα με τη σοσιαλίστρια δήμαρχο.

«Πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι χώροι υποδοχής προσφύγων σε όλη την επικράτεια, το Παρίσι δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνο του» υπογράμμισε η υπουργός Στέγασης Εμανουέλ Κος που είχε μεταβεί στο σημείο.

Μεσούσης της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, η εκκένωση του καταυλισμού σήμερα είναι η 23η επιχείρηση του είδους στο Παρίσι από τον Ιούνιο του 2015, ανακοίνωσε η νομαρχία του Παρισιού.

Ο Μοχάμαντ κοιμόταν στον καταυλισμό εδώ και έναν μήνα, έρχεται από το Αφγανιστάν, λέει ότι άρχισε τη διαδικασία για αίτηση ασύλου. Πού πηγαίνει; «Δεν ξέρω, αλλά θα είναι καλύτερα από εδώ» απάντησε δείχνοντας τις εκατοντάδες σκηνές πάνω στην πλατεία.

Στον καταυλισμό, που είχε ήδη εκκενωθεί πριν από έναν μήνα πριν γεμίσει ξανά από σκηνές, επικρατούσαν πολύ κακές υγειονομικές συνθήκες. Την περασμένη εβδομάδα, η μη κυβερνητική οργάνωση «Γιατροί του κόσμου» είχε κάνει λόγο για κρούσματα φυματίωσης, ασθένειας που μέχρι σήμερα δεν είχε παρουσιασθεί στους καταυλισμούς της Γαλλίας.

Απέναντι σε αυτή τη συμφόρηση, η δήμαρχος του Παρισιού ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη την προσεχή δημιουργία ανθρωπιστικού καταυλισμού για πρόσφυγες στην πρωτεύουσα που αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί γύρω στα τέλη του καλοκαιριού.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση