ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ντιμπέιτ μεταξύ Κάμερον και Φάρατζ

Οι δύο πολιτικοί δεν ήρθαν άμεσα αντιμέτωποι αλλά δέχθηκαν ερωτήσεις από το κοινό

Kathimerini.gr

Η παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε. θα ήταν «η πιο βρετανική στάση», υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ για το δημοψήφισμα που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας στην Ενωση. Ο Κάμερον και ο αντίπαλός του ευρωσκεπτικιστής ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας για το Ηνωμένο Βασίλειο Νάιτζελ Φάρατζ δέχθηκαν για μισή ώρα ο καθένας τις ερωτήσεις του κοινού από τη σκηνή του Ολυμπιακού Πάρκου του Λονδίνου, σε ζωντανή μετάδοση από το τηλεοπτικό δίκτυο ITV. Οι δύο πολιτικοί δεν ήρθαν άμεσα αντιμέτωποι στο ντιμπέιτ.

Ο Κάμερον αποκάλεσε τη στάση του Φάρατζ όραμα για μια «μικρή Βρετανία». «Μία ψήφος για έξοδο στις 23 Ιουνίου αποτελεί δείγμα παραίτησης και δεν νομίζω ότι παραιτούμαστε», υπογράμμισε ο Κάμερον. «Φοβάμαι ότι με την αποχώρησή μας θα δούμε την οικονομία μας να υποφέρει», προσέθεσε.

Ο Φάρατζ, από την πλευρά του, στράφηκε εναντίον του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καλώντας για περισσότερους ελέγχους στα σύνορα ενώ κράδαινε με νόημα το διαβατήριό του. «Είμαστε Βρετανοί, είμαστε καλύτεροι από αυτό, δεν θα μας φοβερίσει κανείς, τουλάχιστον όχι ο μη εκλεγμένος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όσο γοητευτικός και να είναι», είπε χαρακτηριστικά.

Επειτα από τεχνικά προβλήματα της ιστοσελίδας για την εγγραφή στη διαδικασία ψηφοφορίας για το δημοψήφισμα, η προθεσμία υποβολής αίτησης θα πάρει παράταση μέχρι σήμερα. Οι δημοσκοπήσεις αδυνατούν να δώσουν ξεκάθαρη πρόβλεψη για το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση