ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ορλάντο: Γνώριζε για τα σχέδια η σύζυγος του μακελάρη

Ενδέχεται να της απαγγελθούν κατηγορίες

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σύμφωνα με πηγή του Fox News, οι αμερικανικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγγείλουν κατηγορίες σε βάρος του Νουρ Σαλμάν για συνέργεια σε 49 ανθρωποκτονίες και 53 απόπειρες ανθρωποκτονίας, αλλά και για μη ενημέρωση των Αρχών για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση.

Η σύζυγος του μακελάρη του Ορλάντο γνώριζε για το σχέδιό του να επιτεθεί στο γκέι κλαμπ Pulse και ενδέχεται σύντομα να βρεθεί αντιμέτωπη με κατηγορίες για την υπόθεση, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο Reuters και το αμερικανικό δίκτυο Fox News.

Δεν αποκλείεται επίσης να της απαγγελθούν κατηγορίες επειδή δεν προειδοποίησε την Αστυνομία για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση, αλλά και για ψευδή δήλωση σε ομοσπονδιακούς ερευνητές κατά την ανάκρισή της μετά τη σφαγή.

Όπως μεταδίδει ο σταθμός NBC, η Σαλμάν είπε στους ανακριτές ότι προσπάθησε να πείσει τον σύζυγό της να μην πραγματοποιήσει την επίθεση. Ωστόσο, φέρεται να παραδέχτηκε επίσης ότι σε μία περίπτωση συνόδευσε τον δολοφόνο μέχρι το γκέι κλαμπ επειδή αυτός ήθελε να μελετήσει τον χώρο.

Το μακελειό στο Ορλάντο, με 49 νεκρούς και έξι τραυματίες να νοσηλεύονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση, είναι η πλέον πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Σαλμάν είναι η δεύτερη σύζυγος του 29χρονου μακελάρη Ομάρ Μαρίν. Η πρώτη γυναίκα του έχει δηλώσει ότι ήταν ψυχολογικά ασταθής και ότι βιαιοπραγούσε συχνά εναντίον της.

Τα κίνητρα του Ματίν, που κατά τη διάρκεια της σφαγής δήλωσε πίστη στο ISIS, εξακολουθούν να είναι αντικείμενο έρευνας, ειδικά μετά τις δηλώσεις θαμώνων του γκέι μπαρ που θέλουν τον 20χρονο δράστη να ήταν τακτικός πελάτης επί χρόνια και να έχει χρησιμοποιήσει εφαρμογές για γνωριμίες με άνδρες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, παρά το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, το FBI κλίνει προς το να αποκλείσει το σενάριο ο Ματίν να ήταν όντως πράκτορας των τζιχαντιστών.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Ματίν να έχει ριζοσπαστικοποιηθεί μόνος του, εμπνεόμενος από την προπαγάνδα του ISIS, χωρίς όμως να βρίσκεται σε επαφή ή να έχει λάβει καθοδήγηση από τους τζιχαντιστές.



Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου έχει τον τρόπο να φέρνει τους κανόνες του παιχνιδιού στα μέτρα του και να εξουδετερώνει (πολιτικά ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ