ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μέρκελ: Ανάγκη ενίσχυσης της ανατολικής πτέρυγας του NATO

O υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής της τάχθηκε εναντίον «λεονταρισμών»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε την Τετάρτη ότι η κυβέρνησή της έχει δεσμευτεί στην ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του NATO, μόλις μερικές ημέρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής της τάχθηκε εναντίον «λεονταρισμών» που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν τις εντάσεις με τη Ρωσία.

«Το Βερολίνο θα συνεχίσει τον διάλογο με τη Ρωσία» είπε η Μέρκελ, αλλά επισήμανε πως βλέπει «νέες απειλές» για την Ευρώπη και είναι αποφασισμένο τόσο να αυξήσει τις γερμανικές στρατιωτικές δαπάνες, όσο και να ενισχύσει τη νατοϊκή συμμαχία.

«Η κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία στο σύνολό της συμφώνησε με την απόφαση του NATO, η οποία προβλέπει ότι «μακροπρόθεσμα θα πρέπει να διαθέσουμε το 2% του ΑΕΠ στις αμυντικές δαπάνες», είπε η Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες μετά τη συνάντησή της με την Πρωθυπουργό της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο. «Θεωρώ ότι αυτό θα υποστηριχθεί από τους πάντες στην κυβέρνηση. Αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης», επέμεινε.

Οι δηλώσεις αυτές της Μέρκελ καταγράφηκαν τρεις ημέρες αφότου ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προκάλεσε πολιτική θύελλα όταν προειδοποίησε εναντίον των ανταγωνισμών με τη Ρωσία.

«Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να δυσχεράνουμε την κατάσταση με λεονταρισμούς και διαπεραστικές πολεμικές κραυγές», είπε στην εφημερίδα Bild.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση