ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τελέστηκαν οι κηδείες των θυμάτων της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Στους 44 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης

ΚΥΠΕ

Οι κηδείες των 15 εργαζομένων στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά την προχθεσινή πολύνεκρη επίθεση, τελέστηκαν το απόγευμα μέσα σε βαρύ κλίμα.

Στο τραπέζι με τις φωτογραφίες των 15 τοποθετήθηκαν γαρύφαλλα και ένα πανό που έγραφε "Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους εργαζομένους και συναδέλφους μας που έχασαν τη ζωή τους".

Στο μεταξύ, στους 44 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά, ενώ 13 άτομα έχουν συλληφθεί από τους οποίους οι 13 είναι Τούρκοι.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, οι 19 από τους νεκρούς είναι ξένοι και στο νοσοκομείο εξακολουθούν να νοσηλεύονται 94 άτομα.

Ήδη οι ταυτότητες των δραστών έχουν διακριβωθεί. Πρόκειται για έναν Ρώσο, έναν πολίτη του Ουζμπεκιστάν και έναν πολίτη του Κιργιστάν. Ο Ρώσος είχε αφήσει το διαβατήριό του στο σπίτι το οποίο είχαν νοικιάσει στη ισλαμική συνοικία Φάτιχ της Κωνσταντινούπολης και διαπιστώθηκε ότι έφθασε στην Τουρκία πριν ένα μήνα.

Σύμφωνα με πηγές τουρκικών μέσων ενημέρωσης, στο υπόγειο σπίτι στο οποίο διέμεναν οι δράστες στο Φατίχ τοποθετήθηκαν διπλά σιδερένια παράθυρα ενώ οι γείτονες παραπονούνταν επειδή η συμπεριφορά τους ήταν περίεργη και μύριζε χημικά. "Δεν το πιστεύω ότι έμεναν τέτοιοι άνθρωποι κάτω από το σπίτι μου", φέρεται να είπε μια γειτόνισσα. Ο ταξιτζής που μετέφερε τους τρεις δράστες από εκεί στο αεροδρόμιο είπε στην κατάθεσή του ότι δεν μιλούσαν τουρκικά και δεν καταλάβαινε τι έλεγαν μεταξύ τους. Του είπαν απλώς να τους πάει στο αεροδρόμιο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X