ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στους 125 οι νεκροί στη Βαγδάτη - Ανάμεσα τους και 15 παιδιά(upd)

Επίθεση των ISIS με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από εστιατόριο

Πριν από λίγο το ΒΒC μετέδωσε πως ο αριθμός των νεκρών είναι 125, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά ενώ μέχρι πριν λίγη ώρα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 86.

Εκατοντάδες τραυματίστηκαν, από την έκρηξη που συγκλόνισε την εμπορική περιοχή στη συνοικία Karada της ιρακινής πρωτεύουσας, ενώ οι δρόμοι γέμισαν με κόσμο που έσπευσε στο σημείο να αναζητήσει τους δικούς του ανθρώπους.

Η θανατηφόρα έκρηξη έγινε λίγο μετά ένα ακόμη χτύπημα σε μια άλλη συνοικία στην οποία ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σκότωσε πέντε ακόμη ανθρώπους.  

Tα σωστικά συνεργεία, οι πυροσβέστες, αλλά και απλοί πολίτες απομάκρυναν μέχρι σήμερα το μεσημέρι σορούς των θυμάτων ενώ το μέγεθος της τραγωδίας και της ισχυρής έκρηξης αποκαλύφθηκε με το πρώτο φως της μέρας.

Το κτίριο του εμπορικού, δεκάδες οχήματα και διπλανά καταστήματα είναι κατεστραμμένα σε βαθμό που θυμίζουν σκηνικό μετά από αεροπορική επιδρομή.   

 Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό που έχει ανακοινωθεί φέτος για μία μόνο επίθεση στην ιρακινή πρωτεύουσα.

 Η επίθεση σημειώθηκε σ' έναν εξαιρετικά πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο όπου πολλοί κάτοικοι πηγαίνουν για να κάνουν τα ψώνια τους πριν από τη γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση