ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στου 281 νεκρούς ο φόρος αίματος από την επίθεση του ΙΚ στην Βαγδάτη

H διαδικασία της ταυτοποίησης DNA των ανθρώπινων σορών ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τουλάχιστον 281 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Κυριακή στην Βαγδάτη, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας του Ιράκ την Πέμπτη.

Καθημερινά, η διαδικασία της ταυτοποίησης DNA των ανθρώπινων σορών ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών. Χαρακτηριστικό είναι ότι η προηγούμενη καταμέτρηση ανέβαζε τον αριθμό των θυμάτων στα 250.

Για το τρομοκρατικό χτύπημα έχει ήδη λάβει την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος. Πρόκειται για την πλέον φονική επίθεση αυτοκτονίας στην Βαγδάτη από το 2003.

Ο καμικάζι ανατίναξε το παγιδευμένο αυτοκίνητο σε έναν κατάμεστο από κόσμο δρόμο της Καράντα, όπου πολλοί κάτοικοι έκαναν τις αγορές τους πριν από τη γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του μουσουλμανικού μήνα του ραμαζανιού.

Η επίθεση αυτή δείχνει την ανικανότητα της ιρακινής κυβέρνησης να υιοθετήσει δραστικά μέτρα ασφαλείας στη Βαγδάτη, παρά τη βοήθεια του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού που εκπαιδεύει τις ιρακινές δυνάμεις στο πλαίσιο της καταπολέμησης των τζιχαντιστών.

Στον απόηχο των τελευταίων χτυπημάτων, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να επιταχύνει την ανάπτυξη του «σχεδίου Rapiscan για την έρευνα των οχημάτων» σε όλες τις εισόδους της Βαγδάτης και την απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στο προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση