ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προσεκτική αντίδραση στο πραξικόπημα ζητά από την Άγκυρα το Λονδίνο

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την Τετάρτη την Άγκυρα

ΚΥΠΕ

Την απόλυτη καταδίκη της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία εξέφρασε εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών σερ Άλαν Ντάνκαν κατά τη διάρκεια έκτακτης συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων.
 
Όπως σημείωσε ο σερ Άλαν, ο πολιτικός προϊστάμενός του Μπόρις Τζόνσον συνομίλησε τις προηγούμενες ημέρες με τον Τούρκο ομόλογο του Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να του μεταφέρει την υποστήριξη του Λονδίνου στην εκλεγμένη κυβέρνηση και τους δημοκρατικούς θεσμούς της Τουρκίας.
 
Ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να έχει μία «μετρημένη και προσεκτική απάντηση» στην απόπειρα πραξικοπήματος, η οποία «θα διασφαλίζει την ενότητα της αντίδρασης» κατά της απειλής κατάλυσης της δημοκρατίας.
 
Όπως πρόσθεσε ο σερ Άλαν, «τώρα πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση της τάξης με τρόπο που να αντανακλά και να υποστηρίζει το κράτος δικαίου».
 
Σε ερώτηση για το κατά πόσο η αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης θα απειλούσε όχι μόνο την ένταξή της στην ΕΕ αλλά και τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, σε περίπτωση που περιλαμβάνει την επαναφορά της θανατικής ποινής, ο σερ Άλαν σχολίασε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για τέτοιου είδους εικοτολογία.
 
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την Τετάρτη την Άγκυρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X