ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έγινε η καταγραφή στοιχείων των «8» στην Υπ. Άσυλου Αλεξανδρούπολης

Οι κατηγορίες που τους απήλθαν είναι η είσοδος τους σε ξένη χωρά χωρίς άδεια

ΚΥΠΕ

Η πρώτη καταγραφή των στοιχείων των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών από την ελληνική Υπηρεσία Ασύλου έγινε το πρωί της Τρίτης στην Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, όπου παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας για την εξέταση από την αρμόδια επιτροπή του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου, που οι οκτώ υπέβαλαν ηλεκτρονικά το βράδυ του Σαββάτου. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, τη φωτογράφησή τους και τη λήψη στοιχείων βάσει ενός προκαθορισμένου ερωτηματολογίου από τον αρμόδιο υπάλληλο στον κάθε έναν από τους αιτούντες άσυλο.

Σύμφωνα με μία εκ των τριών συνηγόρων των κατηγορουμένων, την Ίλια Μαρινάκη, δεν έγινε, σε αυτήν την φάση, αναλυτική αιτιολόγηση του αιτήματός τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου, απλώς η συνοπτική καταγραφή του, καθώς η αναλυτική παρουσίαση θα γίνει στη δεύτερη συνέντευξη που θα γίνει, χωριστά για τον καθένα, όταν κληθούν από την Υπηρεσία. Μάλιστα, η κ. Μαρινάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η συνέντευξη να διαρκέσει για τον καθένα από τους οκτώ ακόμη και τρεις ώρες. Υποστήριξε, επίσης, ότι και οι οκτώ συνεχίζουν να φοβούνται για τη ζωή τους ιδιαίτερα όσο περισσότερο παρακολουθούν το τι γίνεται στην πατρίδα τους τα τελευταία 24ωρα.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου Μαρία Σταυροπούλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε ότι δεν μπορεί κανείς να προσάψει κάτι στους χρόνους με τους οποίους προχωρά η διαδικασία εξέτασης του αιτήματος διεθνούς προστασίας των οκτώ καθώς ακολουθείται ο γενικός κανόνας που ισχύει για όλους της ταχύτερης δυνατής διεκπεραίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στους επτά εκ των συλληφθέντων έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα, ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση, ενώ ο πιλότος του ελικοπτέρου κατηγορείται για εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο. Και οι οκτώ έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τις οικογένειές τους, οι οποίες τους διαβεβαίωσαν ότι είναι καλά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση