ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερντογάν: Δεν είναι σωστό να με αποκαλούν δικτάτορα

Την πρώτη του εμφάνιση μετά το πραξικόπημα έκανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αλλεπάλληλες βολές προς τους πραξικοπηματίες εκτόξευσε ο Ερντογάν κατά την πρώτη του επίσκεψη στο κοινοβούλιο. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναφερόμενος στους πραξικοπηματίες τους αποκάλεσε καρκίνωμα που θα πάρει χρόνο για να καθαρίσει όπως είπε.

Δήλωσε πως δεν είναι σωστό να τον αποκαλούν δικτάτορα και πως μέχρι όπως είπε να δώσει άλλη εντολή, ο λαός να παραμείνει στις πλατείες.

«Σήμερα βρέθηκα πρώτη φορά εδώ μετά το πραξικόπημα. Προηγουμένως με τον Πρόεδρο της Βουλής αξιολογήσαμε κάποια γεγονότα, επισκέφτηκα και τη βουλή μας. Απογοητεύτηκα με την κατάσταση του κτιρίου της Βουλής. Αυτόί που κάνανε την επίθεση δεν είναι τέκνα της πατρίδας μας. Αυτοί που έκαναν αυτή την επίθεση δεν είναι στρατιώτες αλλά τρομοκράτες. Τι λέγαμε για όσα γνωρίζαμε; Λέγανε για το κίνημα Γκιουλέν ότι ήταν ειρηνικό κίνημα. Διαπιστώνουμε ότι αυτοί με τους φόρους των πολιτών της Τουρκίας για να αγοραστεί ο εξοπλισμός των στρατιωτών μας, έστρεψαν αυτά τα όπλα εναντίον μας. Είναι προδότες. Είναι ο αρχηγός τους ο Γκιουλέν. Αυτοί που έχουν φύγει από την Τουρκία και τον έχουν συναντήσει στις ΗΠΑ, παρακολουθούν στενά την Τουρκία. Ο Θεός μας προφύλαξε και δεν πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν από το πραξικόπημα. Ο Θεός προφυλάσσει αυτούς που τους πιστεύουν. Αυτοί έκαναν διάφορες επιθέσεις, όπως και εδώ στη βουλή που είναι οι εκπρόσωποι του λαού. Για αυτό συνδέθηκα με ένα απλό τηλέφωνο για να καλέσω το λαό να μαζευτεί στις πλατείες. Το βλέπετε. Κάθε βράδυ ο λαός μου γεμίζει τις πλατείες. Και λέω στο λαό, μέχρι να σας δώσω άλλη εντολή μην αδειάσετε τις πλατείες. Είναι ένα καρκίνωμα που για να γίνει εκκαθάριση χρειάζεται χρόνος. Δεν είναι σωστό να με αποκαλούν δικτάτορα. Εγώ το λαό μου τον γνωρίζω. Ο λαός έναντι των τεθωρακισμένων θα σταθεί όρθιος», είπε ο Ερντογάν μεταξύ άλλων.  

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση