ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μόσχα καλεί ΗΠΑ: Παράλογες κατηγορίες για e-πειρατεία σε Δημοκρατικούς

Η Μόσχα κατηγορήθηκε ότι ενορχήστρωσε τη διαρροή υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Οι κατηγορίες για ηλεκτρονική πειρατεία από τη Μόσχα σε λογαριασμούς στελεχών του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος είναι «παράλογες και αποκαλύπτουν μια μανιακή χρησιμοποίηση της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Παρατηρούμε μανιακές προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί η Ρωσία στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ. Αυτές οι ασυνάρτητες πληροφορίες διαψεύστηκαν αμέσως από την οικογένεια του προεδρικού υποψηφίου», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στον γιο του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, τον Ντόναλντ Τραμπ τον νεότερο.

Μετά τη δημοσιοποίηση σχεδόν 20.000 μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επτά αξιωματούχων του Δημοκρατικού Κόμματος, έπειτα από ηλεκτρονική πειρατεία στους λογαριασμούς τους, η Μόσχα κατηγορήθηκε από αξιωματούχους του κόμματος ότι προσπάθησε να επηρεάσει την αμερικανική προεκλογική εκστρατεία υπέρ του ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ ενορχηστρώνοντας τη διαρροή αυτή.

«Χθες, βγήκαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Κάρτερ Πέιτζ, ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ, ήταν στη Μόσχα και συνάντησε τον (προσωπάρχη του Κρεμλίνου) Σεργκέι Ιβανόφ», πρόσθεσε ο Πεσκόφ διαψεύδοντας ότι υπήρξε τέτοια συνάντηση. «Δυστυχώς τέτοιες φάρσες συνεχίζονται».

Την Παρασκευή, τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του εθνικού συνεδρίου των Δημοκρατικών, ο ιστότοπος WikiLeaks δημοσίευσε σχεδόν 20.000 μηνύματα, έπειτα από ηλεκτρονική πειρατεία που είχε γίνει σε λογαριασμούς επτά αξιωματούχων του Δημοκρατικού Κόμματος. Τα μηνύματα αυτά αντηλλάγησαν από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Μάιο του 2016.

Η αλληλογραφία αυτή δείχνει τη δυσπιστία και την περιφρόνηση στελεχών του κόμματος για τον Μπέρνι Σάντερς, τον πρώην εσωκομματικό αντίπαλο της Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές εκλογές.

Το επιτελείο της Κλίντον αντεπιτέθηκε αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ρωσία θα μπορούσε να είναι η αιτία της διαρροής των μηνυμάτων, τα οποία υπεκλάπησαν από πειρατές, υπόπτους για διασυνδέσεις με τις ρωσικές αρχές.

Στόχος του τεχνάσματος, σύμφωνα με το επιτελείο της Κλίντον: να ευνοηθεί η εκστρατεία του Τραμπ, ο οποίος είναι πιο επικριτικός απέναντι στο ΝΑΤΟ σε σχέση με τη Δημοκρατική αντίπαλό του.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε το θέμα της πειρατείας e-mails του Δημοκρατικού Κόμματος σε συνάντηση που είχε με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στην πρωτεύουσα του Λάος, Βιετνιάν.

Ο Λαβρόφ απέρριψε τις κατηγορίες ότι η Ρωσία είναι πίσω από την πειρατεία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X