ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Να απαντήσει καλείται η Μέρκελ απέναντι στις επιθέσεις στη Γερμανία

Αναγκάστηκε να διακόψει τις διακοπές της για να διαχειριστεί την έκτακτη κατάσταση

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τις διακοπές της αναγκάστηκε να διακόψει η γερμανίδα καγκελάριος προκειμένου να τοποθετηθεί έναντι των κατηγοριών που λένε ότι οι ισλαμιστικές επιθέσεις στη Γερμανία είναι συνέπεια της πολιτικής των ανοικτών συνόρων.

Η Μέρκελ αναμένεται να παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη τύπου μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την σειρά επιθέσεων στη χώρα οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Από το Σάββατο η καγκελάριος έκανε διακοπές στη βόρεια Γερμανία και στη θέση της βρισκόταν ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος γύρισε δύο φορές από τις διακοπές του τις τελευταίες 10 ημέρες- για να παρουσιάσει την απάντηση της κυβέρνησης στις αιματηρές επιθέσεις.

Μπορεί ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ την ίδια ακριβώς ημέρα της επίθεση στην Νορμανδία να επισκέφθηκε το μέρος αλλά η Μέρκελ δεν επισκέφθηκε κανένα από τα σημεία των επιθέσεων στη Γερμανία και η απουσία της προκάλεσε ερωτήματα.

Ο πρωθυπουργός τη Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, επικριτής της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων δήλωσε την Τρίτη ότι όλες οι προβλέψεις του αποδείχθηκαν σωστές και πως η ισλαμιστική τρομοκρατία έφθασε τελικά και στη Γερμανία. Ο ίδιος καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να υιοθετήσει αυστηρότερα μέτρα για την ασφάλεια της χώρας καθώς και μια αυστηρότερη πολιτική μετανάστευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση