ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι στρατηγοί δεν συμφωνούν με τον Ερντογάν

«Σπασμωδικές οι κινήσεις της Κυβέρνησης Ερντογάν»

Τα υψηλόβαθμα στελέχη του τουρκικού στρατού δεν συμφωνούν με τους τελευταίους χειρισμούς του Προέδρου Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησης Μπιν Αλί Γιλντιρίμ. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η Κ με βάση την πληροφόρηση της από τους κόλπους των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στρατιωτικοί που διατηρούν στενές σχέσεις με τον πρώην Επιτελάρχη Ισίκ Κοσάνερ, ο οποίος παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του πριν από λίγα χρόνια, δηλώνουν ότι τα τελευταία βήματα της κυβέρνησης σχετικά με τον τουρκικό στρατό είναι λανθασμένα. «Με σπασμωδικές κινήσεις η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει τον στρατό. Αυτές οι ενέργειες δεν πρόκειται να φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Απεναντίας, ανοίγουν τον δρόμο για την αποδυνάμωση και τον αποσυντονισμό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων», τονίζει καλά πληροφορημένη πηγή από τους κόλπους του τουρκικού στρατού. Η πηγή μας δεν συμφωνεί και με τον κλοιό που έχουν σχηματίσει Τούρκοι πολίτες γύρω από τα στρατόπεδα του τουρκικού στρατού. «Καλλιεργούν αισθήματα μίσους και μισαλλοδοξίας την στιγμή που η περιοχή έχει ανάγκη έναν ισχυρό νατοϊκό τουρκικό στρατό», καταλήγει η πηγή μας.

Την παραπάνω άποψη συμμερίζεται και ο πρώην επιτελάρχης του στρατού, Ιλκέρ Μπάσμπουγ. Ο κ. Μπάσμπουγ οδηγήθηκε στην φυλακή στα πλαίσια της εκδίκασης της Υπόθεσης Εργκενεκόν. Σήμερα, ο ίδιος δεν συμφωνεί με τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Γιλντιρίμ. Μιλώντας στον τουρκικό τύπο, διευκρινίζει ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης έρχονται να δώσουν διαστάσεις στην κρίση που βιώνει ο τουρκικός στρατός.

Ανένδοτος ο Γιλντιρίμ

Από την πλευρά της, η τουρκική κυβέρνηση δεν φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία στις προαναφερόμενες επισημάνσεις. Ο Πρωθυπουργός Γιλντιρίμ διαμηνύει ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση των πραξικοπηματιών.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ματαιώνει όλους τους εορτασμούς για την επέτειο της μεγάλης νίκης του πολέμου της Μικρής Ασίας του 1922. Πρόκειται για ένα μέτρο που έρχεται για πρώτη φορά μετά την καταστροφή της Μικρής Ασίας.
Τέλος, ας σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι διώξεις, ανακρίσεις και φυλακίσεις των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν εμπλακεί στο πραξικόπημα.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X