ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποκεφαλισμός ομοφυλόφιλου Σύρου πρόσφυγα στην Τουρκία

O άτυχος πρόσφυγας στο παρελθόν είχε πέσει θύμα απαγωγής και βιασμού από ομάδα ανδρών

Kathimerini.gr

Αποκεφαλισμένος βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη ένας Σύρος πρόσφυγας. Το θύμα που ονομαζόταν Γουίζαμ Σανκάρι ήταν ομοφυλόφιλος και στο παρελθόν είχε πέσει θύμα απαγωγής και βιασμού από ομάδα ανδρών.

Οπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης το σώμα του ήταν σε τέτοιο βαθμό ακρωτηριασμένο που οι φίλοι του τον αναγνώρισαν από το παντελόνι που φορούσε.

Ο Γουίζαμ εξαφανίστηκε από το σπίτι του στις 23 Ιουλίου και έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής. Το πτώμα του βρέθηκε στο Γενί Καπί και έφερε πολλαπλές μαχαιριές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά ο Γουίζαμ είχε φτάσει στην Κωνσταντινούπολη πριν από έναν χρόνο και είχε προσπαθήσει να φύγει από την Τουρκία γιατί θεωρούσε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο.

Ωστόσο δεν ήταν ο μόνος που είχε βρεθεί στο στόχαστρο, καθώς και φίλοι του ακόμη είχαν δεχτεί κατά καιρούς απειλές με μαχαίρια από άγνωστους άνδρες.

«Μέναμε σε ένα διαφορετικό σπίτι και αναγκαστήκαμε να μετακομίσουμε επειδή είμαστε ομοφυλόφιλοι. Ολοι γύρω μας μάς κοιτούσαν περίεργα. Δεν κάναμε κάτι ανήθικο. Πριν από πέντε μήνες μια ομάδα ανδρών απήγαγε τον Γουίζαμ. Τον πήγαν σε ένα δάσος, τον χτύπησαν και τον βίασαν. Θα τον σκότωναν μάλιστα αλλά εκείνος κατάφερε να σωθεί πηδώντας στον δρόμο. Διαμαρτυρηθήκαμε στην αστυνομία αλλά δεν έγινε τίποτα», δήλωσε ένας από τους φίλους του.

Ενας άλλος φίλος του θύματος δήλωσε: «Νιώθω έντονο φόβο. Είχα πέσει δύο φορές θύμα απαγωγής. Και όταν πήγα στα γραφεία της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες για την ταυτοποίηση των στοιχείων μου, δεν έλαβα καμία απάντηση. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για εμάς. Δέχομαι απειλές από το τηλέφωνο. Δεν έχει σημασία αν είσαι Σύρος ή Τούρκος, αν είσαι ομοφυλόφιλος είσαι πάντα στόχος από όλους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X