ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αιχμηρά μηνύματα Τσαβούσογλου προς τις ΗΠΑ

Το αίτημα έκδοσης του Γκιουλέν ανεβάζει την ένταση εν όψη επικείμενης επίσκεψης Τζον Κέρι

Εκτός απροόπτου στις 24 Αυγούστου ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει μια σημαντική επίσκεψη στην Τουρκία. O Τζον Κέρι, λίγες εβδομάδες μετά την αιματηρή, αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, θα θέσει επί τάπητος με την τουρκική πλευρά το μέλλον των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

Την στιγμή που ο κ. Κέρι ετοιμάζεται για το ταξίδι του στην Τουρκία, ο Τούρκος ομόλογος του στέλνει μήνυμα, το οποίο έχει απειλητικό τόνο, στην αμερικανική πρωτεύουσα.

«Δεν θέλω να σκεφτώ το Σχέδιο Β και Γ της κυβέρνησης μας σε περίπτωση που τελικά οι ΗΠΑ δεν εκδόσουν τον Φετχουλλάχ Γκιουλέν», αναφέρει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απευθυνόμενος σε οπαδούς του κόμματος του.

Ο κ. Τσαβούσογλου επαναλαμβάνει το αίτημα του περί άμεσης έκδοσης του κ. Γκιουλέν, τον οποίο η κυβέρνηση του χαρακτηρίζει ως «αρχιτρομοκράτη».

Ακόμη, στα πλαίσια της ομιλίας του, ο κ. Τσαβούσογλου ασκεί κριτική στην Δύση με το σκεπτικό ότι παρέχει καταφύγιο στους «τρομοκράτες».

Τα νέα σχόλια του κ. Τσαβούσογλου και η επίσκεψη του κ. Kerry έρχονται σε μια στιγμή που οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα εξαιτίας των επιπτώσεων του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X