ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αταλάι: Δεν έγιναν απολύσεις ιμάμηδων

Το θέμα είχε δει το φως της δημοσιότητας στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας

ΚΥΠΕ

Κανένας από τους 120 (εκ Τουρκίας) θρησκευτικούς λειτουργούς δεν παύθηκε από τα καθήκοντά του στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική οργάνωση ΦΕΤΟ, δήλωσε στη Γενί Ντουζέν, ο επικεφαλής της “διεύθυνσης” θρησκευτικών υποθέσεων, Ταλίπ Αταλάι.

Το θέμα είχε δει το φως της δημοσιότητας στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας αλλά οι συλλήψεις ιμάμηδων από την “αστυνομία” είχαν διαψευστεί από την “αστυνομία”. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Μουφτής των Τ/κ αναφέρεται στο θέμα. Όπως είπε ο κ. Αταλάι, 2.560 θρησκευτικοί λειτουργοί στην Τουρκία και το εξωτερικό παύθηκαν από τα καθήκοντά τους, όμως κανένας στα κατεχόμενα.

Η “διεύθυνση” θρησκευτικών υποθέσεων, πρόσθεσε, δεν έχει καμία αρμοδιότητα πρόσληψης ή παύσης θρησκευτικών λειτουργών, σε μία τέτοια περίπτωση θα ενημερωθεί από την “πρωθυπουργία” και πρόσθεσε ότι τυχόν παύση από τα καθήκοντα των 120 θρησκευτικών λειτουργών στα κατεχόμενα θα γίνει από την τουρκική “πρεσβεία”.

Στο μεταξύ, η Χαβαντίς γράφει σήμερα ότι η αναγγελθείσα επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στα κατεχόμενα αύριο και μεθαύριο (που τελικά αναβλήθηκε) θα είχε σχέση με την επιχείρηση εναντίον της ΦΕΤΟ. Η εφημερίδα χαρακτήρισε την επίσκεψη ξαφνική και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ισχυρισμοί πως η κάθοδος Τσαβούσογλου οφειλόταν και στην ένταση που επικρατεί ανάμεσα στην “κυβέρνηση” και τον “πρόεδρο” Ακιντζί για το Κυπριακό και να εκφέρει ο ίδιος άποψη.

Η Κίπρις Ποστασί γράφει ότι με την επίσκεψη Τσαβούσογλου (θα πρέπει) να αναμένονται διαφοροποιήσεις στο πολιτικό σκηνικό και πως η επίσκεψη αυτή εγκυμονεί πολλές αλλαγές, μεταξύ άλλων και παύση κάποιων ατόμων από τα καθήκοντά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X