ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο επίκεντρο της συνάντησης Λαβρόφ-Στάινμαϊερ η Ουκρανία

Μετά την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή

Newsroom Κ, Αθήνα

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και του Γερμανού ομολόγου του, Φρανκ- Βάλτερ Στάινμαϊερ βρέθηκε η προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος της ανατολικής Ουκρανίας, ύστερα από την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης.

Ο Λαβρόφ, αφού κάλεσε για τη διατήρηση της ηρεμίας, σχολίασε ότι η κατάσταση έχει δημιουργήσει «σοβαρή ανησυχία» δεδομένου του γεγονότος ότι η Μόσχα έκανε λόγο για τον εντοπισμό ουκρανικών δυνάμεων, που ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην Κριμαία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να καταπολεμήσει κάθε απόπειρα για αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Η Μόσχα είχε αναφέρει ότι δύο Ρώσοι σκοτώθηκαν στην προσπάθεια να αποτρέψουν μία ουκρανική εισβολή. Το Κίεβο έχει επανειλημμένως διαψεύσει τους ρωσικούς ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Ρωσία παραμένει δεσμευμένη στο ευρωπαϊκό ειρηνευτικό σχέδιο που είχε δώσει τέλος στις πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ρωσόφιλων ανταρτών, που έπλητταν την ανατολική Ουκρανία.

«Για τώρα, το βασικότερο είναι να μην ενδώσουμε στα συναισθήματα, να μην λάβουμε βεβιασμένη δράση, αλλά να προσπαθήσουμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση με συγκράτηση και συγκέντρωση», τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ από το Εκατερίνεμπουργκ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Στάινμαϊερ δήλωσε ότι η Γερμανία δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι συνέβη πραγματικά και κάλεσε τόσο τη Ρωσία όσο και την Ουκρανία να διερευνήσουν περαιτέρω το συμβάν.

Ο Στάινμαϊερ ανέφερε, επίσης ότι μαζί με τον Ρώσο ομόλογο του εξέτασαν την πιθανότητα να διενεργηθούν τετραμερείς ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας, Γερμανίας και Γαλλίας.

Ασκήσεις του ρωσικού ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε τις προγραμματισμένες τακτικές ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες έχουν στόχο να ελεγχθεί η ικανότητα του ναυτικού να ενεργήσει σε καταστάσεις κρίσης τρομοκρατικής φύσης.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Ξεκίνησε η συγγραφή του πορίσματος για ΣΚΤ

«Aγαπητοί Επίτροποι, να είστε έτοιμοι ή να σας γιουχαϊσουν ή να σας χειροκροτήσουν!»
ΑΚΑ  |  09:54

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση