ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Der Spiegel: Πιθανή η κατάρρευση της συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας

Η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο αυτό

Newsroom Κ, Αθήνα

Για την πιθανή αποτυχία της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών, η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο αυτό.

Εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου, το οποίο επικαλείται το περιοδικό, υπογραμμίζει ότι παρόλο που δεν υπάρχει καμία αφορμή για την κατάρρευση της ευρωπαϊκής συμφωνίας, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της αποτυχίας της, δεδομένων των τρεχουσών εξελίξεων στην Τουρκία.

«Δεν αποκλείεται εκ νέου ανάγκη δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημειώνεται στο έγγραφο.

Εξάλλου, το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, σύμφωνα με το «Der Spiegel», τονίζει ότι πρέπει να εξασφαλισθεί η πλήρης συνεργασία με την Ελλάδα, ακόμη και εάν χρειαστεί να της ασκηθεί οικονομική πίεση.

Μέχρι στιγμής, η διαδικασία επαναπροώθησης των προσφύγων από την Ελλάδα προς την Τουρκία θεωρείται προβληματική. Κατ’ επέκταση, στην περίπτωση αποτυχίας της συμφωνίας θα πρέπει τα εξωτερικά σύνορα μεταξύ των δύο κρατών να προστατευτούν αξιόπιστα από τη FRONTEX.

«Πρέπει να εξασφαλιστεί η συνολική συνεργασία της Ελλάδας - και με τη χρήση οικονομικής πίεσης. Διαφορετικά υπάρχει η απειλή να υποχωρήσουμε σε μια συνοριακή γραμμή, η οποία μπορεί να κρατηθεί μόλις στα Δυτικά Βαλκάνια», αναφέρεται στο έγγραφο.

«Οι πρόσφυγες θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε κέντρα υποδοχής κοντά στα σύνορα, να καταγράφονται και να κατανέμονται βάσει ποσόστωσης στα κράτη-μέλη», προσθέτει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αλέκος προς Οδυσσέα: Πολύ μικρός για να μου μιλάς για εντιμότητα

«K. Γενικέ Ελεγκτή, μην πτοείσαι! Μπουχτίσαμε στην διαφθορά και τις διαπλοκές. Στείλτε τους όλους στην ...»
Γιάννος  |  11:24

Ζητά ακόμη μια θητεία ο Τάκης

«Το σύνδρομο του αναντικατάστατου κτυπά, κατά κανόνα, τους «επιτυχημένους»! Ένα πράγμα όμως πρέπει ...»
Ai Em  |  09:41

Η «μάχη» των ρωσικών γιοτ, στη Λεμεσό (βίντεο)

«Ζούμε στην εποχή που οι απατεώνες γίνονται πρότυπα επιτυχίας. »
Ai Em  |  09:29

Στη δημοσιότητα οι επιστολές Γ.Ελεγκτή προς Αλέκο Μιχαηλίδη

«Γεννικέ Ελεγκτή, μην χαριστείς κανενός!!! »
knak  |  09:23

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση