ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

FBI: Έρευνα για ουκρανικά πλοκάμια διαφθοράς στις ΗΠΑ

Ένας από τους στόχους της έρευνας φέρεται να είναι εταιρεία του Πολ Μάναφορτ.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Έρευνα πάνω σε πιθανές διασυνδέσεις αμερικανικών εταιρειών με το δίκτυο διαφθοράς του οποίου φέρεται να ηγούνταν ο φιλορώσος πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, έχουν αρχίσει το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Η ευρεία έρευνα εστιάζει στο εάν αμερικανικές εταιρείες και το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα χρησιμοποιήθηκαν ώστε να διευκολύνουν το κύκλωμα διαφθοράς του κόμματος του Γιανουκόβιτς.

Ένας από τους στόχους της έρευνας φέρεται να είναι εταιρεία του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, του Πολ Μάναφορτ, ο οποίος παραιτήθηκε χθες Παρασκευή, λιγότερο από τρεις μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η παραίτησή του ήλθε μετά από δημοσίευμα του Associated Press σύμφωνα με το οποίο εταιρεία του κ. Μάναφορτ έχει αναλάβει εκστρατεία επηρεασμού της αμερικανικής κοινής γνώμης υπέρ του πρώην ουκρανού προέδρου ανάμεσα στο 2012 και το 2014.

Είχαν προηγηθεί πολύκροτα δημοσιεύματα των «New York Times» και των «Financial Times», που ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Αρχές έχουν εντοπίσει το όνομα του κ. Μάναφορτ σε ένα «τεφτέρι» μαύρων πληρωμών του κόμματος Γιανούκοβιτς, όπου κατονομάζεται ως αποδέκτης «μαύρων» πληρωμών ύψους 12,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ίδιος ο κ. Μάναφορτ δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, όμως οι Αρχές δεν έχουν αποκλείσει ακόμα τίποτα, σύμφωνα πάντα με το CNN.

Ο πρώην σύμβουλος του κ. Τραμπ έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι έχει λάβει χρήματα από την ουκρανική κυβέρνηση. 

Η έρευνα μπορεί ωστόσο να αγγίξει και την προεκλογική εκστρατεία της αντιπάλου του κ. Τραμπ, της Δημοκρατικής προεδρικής υποψήφιας Χίλαρι Κλίντον.

Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο των αμερικανών ερευνητών φέρεται να βρίσκεται η ο όμιλος δημόσιων σχέσεων Podesta, επικεφαλής του οποίου είναι ο αδελφός του πρόεδρο τους εκστρατείας Κλίντον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X