ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατάπαυση πυρός για επτά μέρες στις Φιλιππίνες

Όπως ανακοίνωσαν οι Κομμουνιστές

ΠΗΓΗ: skai.gr

Οι κομμουνιστές αντάρτες των Φιλιππίνων ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα τηρήσουν κατάπαυση του πυρός για επτά ημέρες από αύριο, Κυριακή, και κάλεσαν την κυβέρνηση της χώρας να κάνει το ίδιο, πριν από την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων την ερχόμενη εβδομάδα στη Νορβηγία.

Η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος των Φιλιππίνων (PCP) ήλθε μία ημέρα μετά την απελευθέρωση του Μπενίτο Τιαμζόν, πρώτου στην ιεραρχία του κόμματος και της ένοπλης πτέρυγάς του, όπως και της συζύγου του Βίλμα, περισσότερο από δύο χρόνια μετά τη σύλληψή τους.

Η κίνηση αυτή έγινε με τη συγκατάθεση του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Οι ηγέτες του PCP θα μετάσχουν από τη Δευτέρα στις συνομιλίες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Όσλο με την ελπίδα να δοθεί τέλος στη σύγκρουση των κομμουνιστών με την κυβέρνηση, η οποία έχει ξεκινήσει από το 1968 και έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 30.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις.

«Ελπίζουμε ότι [η κυβέρνηση] θα μιμηθεί την απόφασή μας για την κήρυξη εκεχειρίας προκειμένου να δείξει ότι είναι αποφασισμένη να προοδεύσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το PCP.

Οι αντάρτες σημειώνουν επίσης ότι είναι διατεθειμένοι να «εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας πιο μακράς εκεχειρίας», υπό τον όρο ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα αφήσει ελεύθερους «όλους τους πολιτικούς κρατούμενους».

Εκπρόσωπος του προέδρου των Φιλιππίνων αρνήθηκε προς το παρόν να σχολιάσει την ανακοίνωση του PCP.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X