ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τη βοήθεια της Γερμανίας κατά των Γκιουλενιστών ζητά η Τουρκία

Η τουρκική μυστική υπηρεσία MIT ζήτησε έρευνα πάνω σε 40 άτομα

Kathimerini.gr

Βοήθεια από τη Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών στην έρευνα κατά των υποστηρικτών του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν που διαμένουν στη Γερμανία ζήτησε η τουρκική μυστική υπηρεσία MIT, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Η τουρκική πλευρά φέρεται να ζητά μάλιστα τη συμβολή όλων των αρμόδιων γερμανικών υπηρεσιών στην έρευνα αλλά και στην απέλαση ορισμένων Γκιουλενιστών στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η τουρκική κυβέρνηση φέρεται να έχει ζητήσει έρευνα για 40 άτομα και έχει κάνει αίτηση να απελαθούν στην Τουρκία τρία.

Ο απεσταλμένος της τουρκικής κυβέρνησης στην πρεσβεία του Βερολίνου, Ουφούκ Γκεζέρ, έχει επανειλημμένα κάνει κρούση για τον Γκιουλέν στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, Τούρκοι διπλωμάτες έχουν απευθυνθεί σε έντεκα τοπικές κυβερνήσεις ομοσπονδιακών κρατιδίων για να ζητήσουν τη συνεργασία τους κατά των υποστηρικτών του 75χρονου ιεροκήρυκα.

Εν τούτοις, όλες οι τοπικές κυβερνήσεις απέρριψαν το τουρκικό αίτημα να τεθεί υπό παρακολούθηση η κοινότητα Γκιουλέν από την γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X