ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εuropol: Σύλληψη 75 υπόπτων για διαμοιρασμό παιδικής πορνογραφίας

Η ελβετική αστυνομία είχε αποκαλύψει πέρυσι την ύπαρξη ενός τεράστιου δικτύου εγκληματιών

Kathimerini.gr

Στη σύλληψη 75 υπόπτων για διαμοιρασμό υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο προχώρησε η Europol, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της Κλερ Τζορτζ.

Η ευρωπαϊκή αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε 28 ευρωπαϊκά κράτη, διερευνώντας τουλάχιστον 207 υποθέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η επιχείρηση «φως της ημέρας» οργανώθηκε από τη Europol, καθώς η ελβετική αστυνομία είχε αποκαλύψει πέρυσι την ύπαρξη ενός τεράστιου δικτύου εγκληματιών, που δραστηριοποιούνταν στην εκμετάλλευση ανηλίκων.

«Η έρευνα διήρκεσε για περισσότερο από ένα χρόνο και οδήγησε στη δημιουργία 611 «πακέτων πληροφοριών», τα οποία στάλθηκαν σε 26 κράτη- μέλη της Ε.Ε.», είπε η Τζορτζ.

Στην έρευνα συμμετείχαν, επίσης η Νορβηγία και η Ελβετία.

Τα «πακέτα πληροφοριών» εμπεριείχαν λεπτομέρειες για τα προσωπικά στοιχεία των υπόπτων, καθώς και διευθύνσεις ΙΡ. H εκπρόσωπος της Europol επιβεβαίωσε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι δράστες χρησιμοποιούσαν το «Dark Web» (ανώνυμος διαδικτυακός ιστός, στον οποίο σκιώδεις χρήστες έχουν πρόσβαση σε κρυφές υπηρεσίες) και το Tor (λογισμικό που επιτρέπει την ανώνυμη επικοινωνία) για να αποκρύψουν την ταυτότητα τους.

Αν και η Europol δεν αναφέρθηκε τα κράτη στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι συλληφθέντες δεν ήταν γνωστοί στα όργανα διατήρησης της τάξης.

«Πρόκειται για άτομα υπεράνω υποψίας και πολλοί από αυτούς ήταν άνω των 50 ετών», έγραφε η ανακοίνωση.

«Συνεισέφεραν σε αυτό το ειδεχθές δίκτυο από τους τέσσερις τοίχους των σπιτιών τους και πάντοτε το τροφοδοτούσαν με το πιο πρόσφατο υλικό με τη μεγαλύτερη συνέπεια», πρόσθετε.

Σύμφωνα με την Τζορτζ, οι συλλήψεις αναμένεται να συνεχισθούν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση