ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επαναρχίζουν οι πτήσεις ΗΠΑ-Κούβα

Ξαναρχίζουν μέτα από διακοπή 55 χρόνων

ΚΥΠΕ

Η κυβέρνηση της Κούβας έδωσε χθες τη διαβεβαίωση πως είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις εμπορικές πτήσεις από τις ΗΠΑ οι οποίες θα ξαναρχίσουν την επόμενη εβδομάδα μετά την πλήρη διακοπή τους το 1961, χαιρετίζοντας άλλο ένα βήμα στη διαδικασία διμερούς επαναπροσέγγισης.

Η εταιρεία JetBlue είναι προγραμματισμένο να αρχίσει απευθείας πτήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ορκισμένους εχθρούς την περίοδο του ψυχρού πολέμου, την 31η Αυγούστου, όταν ένα από τα αεροσκάφη της θα αναχωρήσει από το Φορτ Λοτερντέιλ της Φλόριντας για τη Βίγια Κλάρα, στην κεντρική Κούβα.

Η εταιρεία American Airlines θα αρχίσει πτήσεις από το Μαϊάμι προς διάφορα αεροδρόμια της Κούβας τον Σεπτέμβριο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι αερομεταφορείς. Ως τα τέλη της χρονιάς, θα εκτελούνται καθημερινά περίπου 20 πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Κούβα.

"Είναι ένα θετικό βήμα και μια συμβολή στις σχέσεις ανάμεσα στην Κούβα και τις ΗΠΑ, οι οποίες βελτιώνονται", ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών Εδουάρδο Ροντρίγκες μιλώντας σε κουβανικά ΜΜΕ.

Η Χοσεφίνα Βιδάλ, η οποία είναι αρμόδια για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στο υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε ότι η Κούβα ενέκρινε την πτήση της JetBlue, αίροντας και το τελευταίο τυπικό εμπόδιο.

Σύμφωνα με τον Ροντρίγκες, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες θα αντιμετωπίζονται όπως και οι 110 εταιρείες άλλων κρατών που εκτελούν σήμερα πτήσεις προς την Κούβα. Διαβεβαίωσε ότι θα δίνεται μεγάλη έμφαση σε ζητήματα ασφαλείας, όπως ήδη συμβαίνει και με τις υπόλοιπες πτήσεις.

"Η Κούβα είναι ισχυρή σε ζητήματα ασφάλειας των αερομεταφορών, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται διεθνώς", δήλωσε ο Ροντρίγκες, σύμφωνα με την εφημερίδα Granma, όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ως σήμερα εκτελούνται περίπου 17 πτήσεις τσάρτερ προς την Κούβα καθημερινά, αλλά αυτές οι πτήσεις αναμένεται σταδιακά να υποκύψουν στον ανταγωνισμό των μεγάλων αερομεταφορέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X