ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρυξέλλες: «Μάλλον εγκληματική ενέργεια» κι όχι τρομοκρατία η επίθεση

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε βόμβα» προσέθεσε η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Εγκληματική ενέργεια, κι όχι τρομοκρατία, βλέπουν οι βελγικές εισαγγελικές Αρχές πίσω από την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο εθνικό ινστιτούτο εγκληματολογικών ερευνών, στα περίχωρα των Βρυξελλών.

«Πιθανότατα δεν πρόκειται για τρομοκρατία. Είναι εγκληματική πράξη» δήλωσε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας.

Οι πρώτες πληροφορίες από βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Ινστιτούτο έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης. Μολονότι οι Αρχές για την ώρα δεν αμφισβητούν ότι σημειώθηκε έκρηξη έξω από το κτήριο, υπάρχει η υποψία ότι προκλήθηκε από εμπρησμό, παρά από βόμβα.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε βόμβα» προσέθεσε η εκπρόσωπος.

Κανένας δεν τραυματίστηκε από την επίθεση, καθώς την ώρα που χτύπησαν οι δράστες, περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα, το κτήριο ήταν άδειο.

Ωστόσο, η επακόλουθη φωτιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτήριο.

Η Εισαγγελία απέφυγε επίσης να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που ήθελαν τους δράστες να εμβολίζουν με αυτοκίνητο τις μπάρες ασφαλείας, ώστε να προσεγγίσουν το Ινστιτούτο.

Έως τώρα δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την ταυτότητα των δραστών.

Το Ινστιτούτο, τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι ένας από τους σημαντικότερους επιστημονικούς φορείς που συνεργάζονται με τις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές στις έρευνές τους.

Η βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση του Απριλίου, στο διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και το μετρό της πόλης, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 30 ανθρώπους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση